Az Év Lakóingatlan Fejlesztése

Corvin Átrium by Cordia

Adatlap megosztása

Cím: 1082 Budapest, Corvin sétány 6-8

Átadás éve: 2019 Q4

Ingatlan mérete: 29700 m²

Rövid bemutatkozás

A Corvin Átrium a főváros mérföldkőnek tekinthető városfejlesztési projektjének, a Corvin Sétánynak része, amely Budapest egyik legnyüzsgőbb városrészén, a Nagykörút és az Üllői út metszésében található. A városrész mintegy másfél évtizedes, átgondolt koncepció mentén végig vitt modernizáció eredményeként – kihasználva a korábban meglévő infrastrukturális adottságokat, például a 3-as metró és a 4-6 villamos közelségét – mára a környék szolgáltatási csomópontjává vált.
Mindez kiegészül a zöld területek fókuszba állításával, ami a belvárosban lakók számára különösen értékes elem. Ezt szem előtt tartva a Corvin Sétány koncepcióját úgy alakították ki, hogy a megújuló negyedben kiemelkedő legyen a zöldfelületek aránya. A tájépítész által elgondolt koncepció mentén formálták a modern városi igényekre reflektáló területeket. Így nem csak a közösségi felületeken, de az itt található lakó- és irodaházak belső kertjeiben is hangulatos pihenőhelyek kínálnak lehetőséget a kikapcsolódásra. A városfejlesztés holisztikus megközelítése eredményezte a Corvin Sétány talán legértékesebb díját, az International Property Award zsűrije Európa legjobb vegyes funkciójú fejlesztésévé választotta a projektsorozatot. E mellett első helyezést ért el a FIBACI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán is.
Ez a szemlélet a Corvin Sétány részét jelentő Corvin Átrium projektre is igaz, amely esetében a ház meghatározó tömegével, ám könnyed és játékos, nagy zöld felületet körülölelő homlokzatával tereli magára a figyelmet. Különleges építészeti megközelítés, hogy a természetes környezetet elemelik az utcaszinttől, s a domináns homlokzati színekkel kombinálva a zöld felület szerves elemként jelenik meg a házban. Erre a megoldásra a fővárban alig akad példa. Egyértelműen a szomszédos ingatlanok homlokzatától elkülönülő, légies felület kialakítása volt a cél, amely mégis harmóniában áll a Sétány többi épületével. Központi részén belső kert található, a felső emeleteken pedig a Gellért hegyre és a Szabadság szoborra örök panorámás lakások.
Határozott szándék volt, hogy az Átrium nyugalmat, visszafogott mozgalmasságot tükröző tömbjei a városrész fiatalos hangulatát sugallják, amelyet erősítenek a légies homlokzati elemek. Ennek köszönhetően a ház funkcionálisában és építészeti értelemben egyaránt a városrész új mérföldkövévé vált. A tömegkezelés és a választott szemlélet eredménye, hogy az épület nem csak funkcionalitásában, de építészeti értelemben is sokszínű, amely így markáns elemévé vált a Corvin Sétánynak. Az említettek eredményeként az Átrium otthonai kiváló befektetési lehetőséget is nyújtanak, hiszen a környék lakásai amúgy is keresettek a bérlők körében, ám ez az Átrium esetében még inkább kijelenthető.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

• Elegáns, minőségi otthonok terasszal vagy kertkapcsolattal, mélygarázzsal, parkosított kerttel.
• Formájában és anyaghasználatában egyaránt egyedi és exkluzív kialakítású, könnyed, nagy zöld felületet körülölelő homlokzattal
• Szomszédos ingatlanok homlokzatától elkülönülő, légies felület, amely mégis harmóniában áll a Corvin Sétány többi épületével
• a felső emeleteken pedig a Gellért hegyre és a Szabadság szoborra örök panorámás lakások
• Az egyik utolsó lakóingatlan a nemzetközi nagydíjas Corvin Sétány mentén, mely az Andrássy út megépítése óta (1871-1876) a legnagyobb léptékű változás Budapest belső kerületeiben.
• A ház funkcionálisában és építészeti értelemben egyaránt a városrész új mérföldkövévé vált
• A Corvin Átrium lakásaiban wifin keresztül vezérelhető okosotthon-funkciók szolgálják a lakók kényelmét. Az intelligens eszközökkel távolról irányíthatók a konnektorok, a lámpák és a redőnyök, de akár a lakás hőmérséklete is szabályozható okostelefonon keresztül. A számtalan elérhető funkció közül a lakók az egyéni igények szerint válogathatnak.