Az Év Asset Management Cége

CA Immo Real Estate Management Hungary Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 6.

Rövid bemutatkozás

A bécsi központtal rendelkező CA Immo a modern irodaépületek szakértője, a kelet-közép-európai régióban 1999 óta terjeszkedik. Magyarország mellett a vállalat négy európai országban, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, Csehországban van jelen, elsősorban irodaházak bérbeadásával, üzemeltetésével és fejlesztésével foglalkozik, jelenleg 1,3 millió négyzetméter vagyongazdálkodásáért felel.
A budapesti portfolióba jelenleg kilenc irodaház, közel 200000 négyzetméternyi irodaterülete tartozik: a váci úti Capital Square, a dunai és budai panorámával rendelkező Millennium Tower I, II, III és H tornyai, a bel-budai Viziváros Office Center, a Ráday utca szomszédságában található City Gate, a Rákóczi híd budai hídfőjénél álló IP West és a Móricz Zsigmond körtértől mindösszesen 3 percnyi sétára lévő Bartók Ház. A CA Immo portfoliójába tartozó A-kategóriás irodaházak tömegközlekedéssel és autóval is könnyedén megközelíthetők.
A vállalat fenntarthatósági célkitűzései között a zöld energia felhasználása, amellyel évente több mint 60000 tonna CO2-kibocsátást fog megtakarítani 2023 után, valamint az ESG- és Well-szemléletű iroda és közösségi tér kialakítás is szerepel. Mindemellett a CA Immo budapesti épületeinek mindegyike LEED „Gold”, illetve BREEAM-In-Use „Very Good” vagy „Excellent” zöld minősítéssel rendelkezik és megfelel az Access4you minősítési követelményeknek is. A teljes budapesti portfolió 2021 óta 100% zöld energiából oldja meg elektromos energiabeszerzését.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Millennium Park
Az élhetőbb és zöldebb városi környezet megteremtése érdekében a CA Immo 2022 nyarán megnyitotta a Duna-parti Millennium Parkot a nagyközönség előtt, a Millennium Towers irodaházak közvetlen környezetében, és több mint két hónapon át ingyenes rendezvényekkel, piknikezési lehetőséggel, valamint food truckkal várta a látogatókat. A kezdeményezés célja, hogy mindenki számára olyan közösségi tér jöjjön létre, amely alkalmas pihenésre és kikapcsolódásra, mégis elérhető távolságban van a belvárostól. A sikeres nyári programsorozat a világhírű Cracking Art szabadtéri szoborkiállítással indult, de a rendezvények között az Állati jó piknik, preloved ruhavásár és termelői biopiac is megtalálható volt. A CA Immo mindig fontosnak tartotta, hogy bérlőinek ingyenes rendezvényekkel kedveskedjen, így a Millennium Park rendezvénysorozat alatt a kvízest-sorozaton és heti rendszerességű jógán is részt vehettek az irodaházakban dolgozók. A vállalat hosszú távú célja, hogy a Millennium Parkkal Budapest egyik új közösségi terét hozza létre.


A CA Immo terve a több mint 2000 négyzetméternyi zöldterület megújítására ahhoz a nagyszabású fejlesztési projekthez illeszkedik, melynek során a kormányzat a 9. kerületben egy jelentős közösségi közlekedési program részeként a HÉV föld alá költöztetését tűzte ki célul – ez pedig azt jelenti, hogy a Duna-part ezen szakasza teljesen meg fog újulni és a Park közvetlen összeköttetésbe kerül a Duna korzóval.


Közös területek megújítása


Az elmúlt években egyre hangsúlyosabbá váló közösségépítést figyelembe véve a cég törekszik a közösségi terek folyamatos megújítására: a CA Immo közös területeket megújító programjának keretén belül a Viziváros Office Center és a Bartók Ház irodaházak közös területei jelentős felújításon estek át a közelmúltban, megújultak a recepciók és a vendégfogadó terek is. A belvárosi City Gate irodaházban a fejlesztések között kiemelkedik a belső kert bővítése, amely során új funkciókat kap a tér, beleértve a bérlők számára kialakított, a csoportmunkát támogató elrendezést is. A City Gate 3 épületében a másik két toronyhoz hasonlóan teljesen megújult a földszinti lobby és recepció, nagyobb hangsúlyt fektetve a dolgozói wellbeingre és a modernizációra is. Az irodaházban, a fentieken kívül, a vendégbeléptetés ezentúl QR-kóddal történik, annak érdekében, hogy a korábban egy, nagy bérlőt kiszolgáló épület ezentúl több bérlő hatékony és modern irodaháza lehessen.
A CA Immo másik, az idei évet meghatározó fejlesztési programja keretében a dél-budai IP West irodaházban is megújultak a földszinti recepciók és a belső, zöld kert is, miközben az egészséges életmód jegyében közösségi kardio-és jógaterem, valamint játék szoba (biliárd- és csocsóasztallal, darts táblával és videójátékkal) támogatja a bérlők szellemi és fizikai feltöltődését. Az új konferenciatermek, a mélygarázsban található vendégparkoló és a QR-kódos beléptetőrendszer pedig a bérlők hatékonyabb kiszolgálását eredményezi.


Mindezek a fejlesztések azért is fontosak, mert az irodapiaci tapasztalatok szerint az elmúlt időszak új trendeket és irodai stratégiákat hozott magával: miközben a vállalati bérlők megértik, hogy a távmunka esetében nagyobb rugalmasságra van szükség, a legtöbbjük tisztában van azzal is, hogy a vonzó munkakörnyezetben történő közös munkavégzés milyen pozitív hatással van az alkalmazottaikra – ebben pedig messzemenőkig partner a CA Immo Magyarországon is.


Referenciák

DXC Technology – Bartók Ház
TresorIT- City Gate
Hiventures – Viziváros Office Center
Nestlé – Millennium Tower II
K&H – Millennium Tower H