Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

BudaPart GATE

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Buda-part tér 2.

Ingatlan mérete: 20092 m²

Kivitelezés / Fitout

Market Építő Zrt.

Ingatlanfejlesztő

Property Market Kft

Tervezés / belsőépítészet

Stúdió 100

Rövid bemutatkozás

A BudaPart GATE irodaház a Property Market Kft. fejlesztésében, a városnegyed kapujában valósul meg a beruházás első irodaépületként, mely a Dombóvári út mellett 11 emeleten kínál irodahelységeket, ami kiegészül 4 mélygarázs szinttel, valamint a földszinttel. A XI. kerületben egyedülálló környezetben, 54 hektáron épülő városnegyednek majdnem fele zöldfelület lesz a fejlesztés végére, köszönhetően a kialakításra kerülő parkoknak, valamint a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl kivételes adottságainak.


A BudaParton a megközelítőleg 10 éves beruházás alatt összesen 15 lakó- és 13 irodaházat, valamint egy hotelt tervezünk, így várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre. A városnegyed sikerességét bizonyítja, hogy idén már átadtuk az első lakóházakat (BudaPart Otthonok ’A’ és BudaPart Otthonok ’C’ épületek), és jövőre, 2020-ban az első irodaházat, a BudaPart GATE-et és két újabb lakóépületet is átadunk, ami bruttó 20.092 m2 bérbeadható területtel várja a bérlőket. Emellett a folyamatos a fejlesztésnek köszönhetően idén elindítottuk egy újabb irodaház (BudaPart CITY), valamint egy lakóház (BudaPart Otthonok ’E’) építését is.


A városnegyed első irodaépületét a Stúdió’100 építésziroda tervezte, és olyan különleges, egyedi építészeti megoldásokat kínál, aminek köszönhetően biztosított a ház optimális benapozása is. Az irodaházban magas energiahatékonyságú homlokzati rendszert alakítottunk ki.


A LEED GOLD minősítést célzó irodaház jelenleg az aláírt bérleti szerződések, illetve szándéknyilatkozatok formájában közel 90%-os előbérlettel rendelkezik. 2020-ban, az átadást követően olyan cégek költöznek be, mint a DBH Serviced Office 2500 m2 bérelt területtel, de emellett a Melódin, az Atradius Magyarország, a Semcon Hungary és a Sió ECKES is az újgenerációs irodaházunkat választották.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az új városnegyed első irodaháza a jövőbe mutató trendeket ötvöz. A BudaPart megadja mindazt, amire egy modern életstílust követő, aktív dolgozónak szüksége van: a munkahelyétől mindössze pár percre megtalál minden szolgáltatást, ami megkönnyíti a hétköznapjait, emellett az egyedülálló környezet számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. A BudaPart GATE-ből kilépve mindössze néhány méterre található a Duna part és a Kopaszi-gát, ami tökéletes harmóniát teremt a nagyvárosi nyüzsgéssel. Az irodaházban dolgozók akár a nagybevásárlást, a banki ügyeket, a fodrászt vagy éppen a napi edzést is egy helyen, a BudaParton tehetik meg, ezáltal jelentős időt spórolhatnak meg a mindennapokban.


A városnegyedben az épületek összhangjára is kiemelt figyelmet fordítunk. Az egységes arculati elemek megtalálhatók a lakó- és irodaházak homlokzati designjában, emellett ügyelünk az apró részletekre is: egyedi rakásmintájú, BudaPart-térkövön járhatunk, valamint a csatornafedeleken is megjelenik a budaparti, szignalizációs mintázat.


A városnegyed megközelíthetőségének optimalizálása is sarkalatos pontja a beruházásnak, célunk, hogy minél egyszerűbben és kényelmesebben elérhető legyen a BudaPart. A BudaPart GATE a városközponttól mindössze 3,5 kilométerre helyezkedik el, így jelenleg tömegközlekedéssel alig fél óra alatt elérhető a Deák tér. A BudaPart körül hat lámpás közlekedési csomópont kerül kialakításra, mely megfelelő egységekre tagolja a városnegyedből ki- és beáramló forgalmat. 2019 szeptemberében körjáratként, hosszabbított útvonalon elindult a 154-es buszjárat, ami már érinti a Kopaszi-gát és a BudaPart területét is. Emellett az 1-es villamos - egy rendkívül fontos közösségi közlekedési tengely - Kelenföldig meghosszabbított útvonala is elindult, és a városnegyed továbbra is megközelíthető a BKK 11-es és 12-es hajójárataival. Továbbá elkészítettük a Budai fonódó villamos II. üteméhez kapcsolódóan a Szent Gellért tértől a Budafoki út/Dombóvári úti csomópontig tartó szakaszra vonatkozó módosított engedélyezési és kivitelezési dokumentációt, és minden szükséges engedélyt megszereztünk, így reményeink szerint hamarosan megindulhat ennek megvalósítása is.