Az Év Kereskedelmi Fejlesztése

B&B Hotel Budapest City

Adatlap megosztása

Cím: 1094 Budapest, Angyal utca 1-3.

Átadás éve: 2021 Q3

Ingatlan mérete: 10400 m²

Ingatlanfejlesztő

WING Zrt.

Rövid bemutatkozás

A B&B Hotel Budapest City, a francia economy B&B Hotels hotellánc első magyarországi szállodája, közvetlenül a Duna szomszédságában található, mindössze 1.5 kilométer távolságra Budapest történelmi belvárosától. A városközpont tömegközlekedéssel 10 perc alatt vagy 20 perces sétával könnyen elérhető, a kiváló elhelyezkedésnek köszönhetően 25 perces autóúttal elérhető a Liszt Ferenc Repülőtér is.
Az 1975-ben épült irodaépületet több mint 25 hónapig tartó bontási, majd átépítési munkálatok során alakította át a WING szállodává. Az építészeti kialakítást és a gépészeti és elektromos rendszerek tervezését és kivitelezését a B&B Hotels szigorú standardjai alapján valósította meg a fejlesztő. Az egykori irodaház átalakításával létrejött szállodaépület kiemelt láthatósága miatt nagy hangsúlyt fektettek a homlokzat kialakítására, hogy a kerület építészetéhez illeszkedő végeredmény jöhessen létre. A hotel belsőépítészeti kialakításában a helyszínre utaló elemek is visszaköszönnek, úgy, mint a Budapestet grafikusan ábrázoló tapéta a vendégszobákban, további érdekességek pedig az egyedi falfestés, a design lámpatestek és bútorok a lobby területén.
A B&B Hotel Budapest City több szobájából csodálatos kilátás nyílik a Gellért-hegyre és a Dunára. A szálloda megfelelő megoldás üzleti vagy szabadidős utazásokhoz. Igényes kialakítású, kényelmes szobái között egyágyas, kétágyas, illetve családi szobák is megtalálhatóak (legfeljebb 4 fő számára). Minden szoba saját, zuhanyzós fürdőszobával, hajszárítóval, memóriahabos matraccal és párnákkal, valamint légkondicionálóval felszereltek. A tartózkodást még kényelmesebbé teszi az ingyenes WI-FI internet és SmartTV Chromecast funkcióval.
A szálloda a város gyorsan fejlődő kultúrális és egyetemi negyedében fekszik, sétatávolságra olyan nevezetességektől, mint a Nagy Vásárcsarnok, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Művészetek Palotája, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem valamint a Gellért Gyógyfürdő.
A háromcsillagos B&B Hotel Budapest City szállodából néhány lépéssel a Duna-partra érünk, ahonnan gyalogosan vagy hajóról megtekinthetőek a főváros legfontosabb műemlékei. Mindössze 1 kilométerre helyezkedik el a Nagy Vásárcsarnoktól, Budapest legrégebbi és legnagyobb központi piacától, ahol belekóstolhatunk a legjobb magyar utcai ételekbe. A szállodától 10 percnyi villamosozással elérhető az 1912-ben, gyönyörű Art Nouveau stílusban épült Gellért Gyógyfürdő, mely a leghíresebb gyógyfürdő Budapesten.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA


 • A város közlekedési csomópontjában és a belváros kapujában található, az 1970-es években épített irodaépület felújítása és funkcióváltása során egy modern megjelenésű, korszerű, a mai kor követelményeit kielégítő fejlesztés valósult meg, amivel a fejlesztő hozzájárult az épített környezet minőségi megújításához

 • Ebben az épületben nyílt meg a francia B&B Economy Hotel szállodalánc első, magyarországi szállodája.

 • A bontási-építési munkálatok 25 hónapig tartottak, mely során az épület pillérvázig visszabontásra került, majd ezt követően az épület belső a szállodalánc szigorú sztenderdjeinek, valamint a vonatkozó jogszabályoknak és szabványoknak megfelelően került megtervezésre és kivitelezésre.

 • A szállodaépület kiemelt láthatósága miatt nagy hangsúlyt fektettek a homlokzat kialakítására, hogy a kerület építészetéhez illeszkedő végeredmény jöhessen létre.

 • A hotel belsőépítészeti kialakításában a helyszínre utaló elemek is visszaköszönnek, úgy, mint a Budapestet grafikusan ábrázoló tapéta a vendégszobákban, további érdekességek pedig az egyedi falfestés, a design lámpatestek és bútorok a lobby területén.

 • Az új épület magas szintű energiahatékonysági mutatókkal bír. A műszaki megújulás után az épület gépészeti rendszere korszerű, megújuló energián alapul, fűtési-hűtési energia igényét alapvetően hőszivattyús rendszer látja el. Az egész épületbe energiatakarékos LED fényforrású lámpatestek kerültek beépítésre. Az épület minden helyisége BMS által felügyelt és vezérelt.

 • A létrejött szálloda, mind építészeti és városképi minőségét, mind pedig funkcionális hasznosságát tekintve hozzáadott értéket képvisel.

 • A felújítás során számtalan előre nem látott kihívást sikerült megoldani és sikerré fordítani:
  o a kivitelezési munkák a pandémia ellenére egyetlen napra sem álltak le.
  o A pandémia miatti gyárleállások egyes termékek (folyosói szőnyeg, bejárati ajtók, PVC burkolat) esetében több hónapos beszállítási csúszást eredményeztek. Emiatt a projektet időben és térben folyamatosan újra kellett organizálni.
  o A beszállítási nehézségek és a Covid ellenére a projekt határidőben, költségkereten belül valósult meg.