Az Év Szakmai Irodája

Basic Collection

Adatlap megosztása

Cím: 1054 Budapest, Aulich 4-6.

Átadás éve: 2022 Q1

Ingatlan mérete: 200 m²

Irodában dolgozók száma: 22

Bérlő cég: Basic Collection Kft.

Projektmenedzsment

Basic Collection Kft.

Irodabútor

Basic Collection Kft.

Design & Build

Tsengwabeka Nicole

Világítástechnika

FHT Team Kft.

Mobil és üvegfalak

Liko -S Kft.

Fotók

Barbay Csaba

Rövid bemutatkozás

A Basic Collection több, mint két évtizede foglalkozik prémium minőségű design bútorok és kiegészítők forgalmazásával. Több, mint ötszáz gyártóval dolgozunk együtt, és világszerte már közel 6000 eredményes projektben segítettünk koncepciótól a megvalósulásig.


Bemutatótermünket azzal a céllal alakítottuk ki, hogy az új környezetben egyéni érdeklődők is megtekinthessék, kipróbálhassák és megvásárolhassák a cég által forgalmazott prémium gyártók termékeit. Az új home divízió egy több, mint hetven gyártóból álló, exkluzív szelekció Budapest belvárosában, ahol a bemutatótér mellett az irodatér is helyet kapott.


A munkakörnyezet tervezése során egy olyan adaptív irodai tér kialakítását tartottuk szem előtt, amely kényelmesebbé teszi és ezáltal támogatja munkafolyamataink hatékonyságát és növeli a kollégák komfortérzetét. Mindemellett a csapat bővülése miatt is vált szükségessé a régi helyszínről való költözés.


Az új bemutatóteremmel és irodával célunk egy olyan inspiratív enteriőr létrehozása volt, amely mind a kollégák, mind az ügyfelek felé közvetíti a cég által képviselt értékeket.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az új irodák és bemutatóterem tervezése, valamint kialakítása a pandémia időszak alatt zajlott, így kiemelt szerepet kapott megálmodásánál, hogy rugalmasan tudjon alkalmazkodni a munkatársak és projekt csapatok eltérő és folyamatosan változó igényeihez. Mindezeket az új igényeket dinamikusan vizsgáltuk a projekt előkészítése során és az érintetteket bevonva formáltuk az új környezeti struktúra megtervezése során.


Célunk egy olyan rugalmasan alakítható, többfunkciós belső térsor megalkotása volt, ahol a különböző funkciók úgy kapcsolódhatnak, hogy megfelelő teret biztosítsunk egymás munkafolyamatainak támogatására, ugyanakkor teret hagyjunk az elvonult munkára is.
A komfortos munkakörnyezet megteremtése céljából - figyelembe véve a kialakításra került irodai szint adottságait és fényviszonyait - a világítás tervezése is kiemelt fontosságú volt. Mind a bemutatóteremben, mind az irodákban DALI vezérléssel működő világítási rendszerek kerültek beépítésre, így a terek használati funkciójához jól adaptálhatóak a belső téri fényviszonyok, ezáltal is növelve a dolgozók komfortérzetét. A munkaállomások fölött a mennyezet derítésének lehetőségével káprázás mentes munkakörnyezetet alakítottunk ki.


A földszinten elhelyezkedő bemutatóteremből közelíthető meg az emeleti irodatér, amely magában foglal egy 19 fős, részben nyitott, részben cellás irodai kialakítást, teret hagyva a közösségi funkcióknak is. Az irodák és bemutatótér egységeit a konyha és tárgyaló terek kapcsolják össze. A fő tárgyaló a földszinti bemutatótér középpontjában kapott helyet, átlátást biztosítva, de akusztikailag jól szeparáló üvegfallal leválasztva a bemutatótértől.


A megvalósult alaprajzi kiosztás a földszinti ügyfélforgalom és az irodai munka optimális együttműködését erősíti a terek között létrejövő átlátásokkal, s emellett a körbejárhatóság kialakításával izgalmas térkapcsolatok kialakítására adott lehetőséget.


A terek megalkotása során kiemelt szempont volt a széleskörű használati igényekhez illeszkedő jól variálható térrendszer létrehozása, amely elősegíti a munkafolyamatok hatékonyságát és támogatja az ügyfélközpontú, kreatív gondolkodást.