Az Év Közösségi Tere

Az MVM GROUP székházának földszinti közösségi terei

Adatlap megosztása

Cím: 1031 Budapest, Szentendrei út 207-209

Ingatlan mérete: 870 m²

Bérlő cég: MVM Group

Tervezés / belsőépítészet

Art Front Hungary Kft

Tervezés / belsőépítészet

Art Front Hungary Kft

Tervezés / belsőépítészet

Bakó Attila

Kivitelezés / Fitout

foto: ©Vitáris László

Ingatlanfejlesztő

koncepció: Pálla Gábor

Ingatlanfejlesztő

Római Irodaház Kft

Irodabútor

Europa Design / aula tér

Irodabútor

Blue Business Interior Kft. / WorkLab

Irodabútor

Basic Collection / étterem, WorkCafé

Növénydekoráció

Green Fortune / aula

Irodabútor

Intertone / AV berendezések

Kivitelezés / Fitout

foto: ©Europadesign

Rövid bemutatkozás

A székház megépítése óta az MVM Group hatalmas üzleti és szervezeti fejlődésen ment keresztül, számos új feladatot generálva, így komoly hangsúlyt kapott a vállalatcsoporton belül a dolgozói elégedettség kérdése, ami szorosan összefügg a munkahelyi környezettel. A Csoport üzemeltetőjének, a Római Irodaház Kft-nek „WorkCafé” című projektjét 2016-ban ítélték megvalósításra érdemesnek az MVM első Innovációs Díj pályázatának keretében. Lényege az építészetileg attraktív aulatér revitalizálása volt a wellbeing jegyében: az aulát és kapcsolódó tereit pezsgő élettel, új funkciókkal és tartalmakkal kívánták megtölteni.
Az akusztikailag védett workLab a korábban döntően dolgozói oktatások színhelyéül szolgáló, iparági múzeum helyén alakult ki, ahol növényekkel és paravánokkal elválasztott tárgyalóegységek és emelt munkaállomások szolgáltatják a külsős munkatársaknak a munkatér, belsős munkatársaknak pedig az egyeztetések és a kommunikáció helyszínét.
A workCafé-t régi „vállalati büfék” hangulatát idéző helyiségből a belső kommunikáció és kollaboráció vidám színterévé fejlesztették fiatalos firkafallal, szőnyegpadlós boxok, lámpák és növények telepítésével.
Az étterem nagyméretű értékes területe korábban napközben kihasználatlanul állt. A mobiliák teljes cseréjével, a belső kommunikációt erősítő digitális felületekkel, fiatalos átszervezéssel és hangulattal igyekeztek vonzó közösségi teret létrehozni, mely során fontos volt az aula-kert közötti közlekedő hangsúlyozása és átláthatósága. Az MVM számára esszenciális a dolgozók és meghívott művészek kiállításának támogatása, amik bemutatása az itt kialakított installáción történhet.
Az agoraként funkcionáló aula térben az újonnan létesített hatalmas zöldfal előtt, ami a "fizikai" és vizuális közérzeten javítva a természet és a fenntartható fejlődés üzenetét hordozza, attraktív bútorokon nyílik lehetőség kis csoportok részére egyeztetések lebonyolítására. A vendégek számára nagyméretű LED fal épült a külső kommunikáció eszközéül.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az MVM Csoport értékrendjében első helyen áll az emberközpontúság, a vállalat jó működésének egyik záloga a jó munkavállalói közérzet. Az MVM csoport együttes alkalmazottainak száma közel 8000 fő!
.
A fenntarthatóság szempontú és környezettudatos fejlesztések már régóta jellemzi az MVM Csoportot, ennek érdekében komoly erőfeszítéseket tesz, fejlesztéseket hajt végre folyamatosan, Mindez közös- és a Földünk érdeke is egyben.
.
Az MVM Csoport 100 százalékban hazai tulajdonú cég.
.
A jelen fejlesztéssel az MVM Csoport a belső kommunikáció javításán fáradozik, a cégen belüli- és céges partnerekkel történő könnyített kapcsolatépítés lehetőségének fejlesztése érdekében.
.
A felújított terekben a bútorok minősége, a növények, az anyaghasználat, a színek és a dekorációk támogatásával az inspiráló atmoszféra adja a kulcsszerepet
.
Az új elrendezéssel és berendezésnek köszönhető új funkciókkal – a tárgyaló- és várakozószigetekkel, coworking munkahelyekkel – a belső kommunikáció és kollaboráció kelt életre a terekben.
.
Összességében az aula és kapcsolódó tereinek átalakítása/felújítása remek példa egy nagyvállalat munkavállalói iránit elkötelezettségének, figyelmességének és kooperatív magatartásának reprezentálására.