Az Év Lakóingatlan Fejlesztése

ATTILA99LOFT

Adatlap megosztása

Cím: 1012 Budapest, Attila út 99

Átadás éve: 2021 Q3

Ingatlan mérete: 6200 m²

Tervezés / belsőépítészet

sporaarchitects

Ingatlanfejlesztő

Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.

Kivitelezés / Fitout

DVM group

Rövid bemutatkozás

A 2021-ben átadott Attila99loft eredeti épületét Györgyi Dénes tervezte 1936-ban az Elektromos Művek számára transzformátorházként. Az akkor korszerűnek számító modern építészet minden eszköztárát alkalmazva egyedi, a környezetéhez és a tájhoz egyaránt illeszkedő épületet alkotva. Annak ellenére, hogy az ingatlan az eltelt több mint nyolcvan év alatt számos kisebb-nagyobb átalakításon esett át, máig őrzi eredeti arculati jegyeit, melynek megtartását a fejlesztő is feladatának tekintette. 2019-ben, amikor a kivitelezés kezdetét vette a konkrét beruházói vízió remek tervező csapattal és szakember gárdával párosult, így minden adott volt ahhoz, hogy egy mai, izgalmas, vibráló projekt születhessen, egy igazi budapesti karakter.


Lokáció adott: a Várnegyedben, az Attila út - Bugát lépcső - Logodi utca által határolt telek kitűnő helyszín egy ilyen luxusprojekt számára.


A beruházói vízió egyértelmű: létrehozni egy otthonos, de mégis modern kozmopolita milliőt. Egy olyan hely megalkotása, ami kedves extravaganciájával mindenkit szeretettel befogad, de a lokációjának köszönhetően a legmagasabb igényeket is kiszolgálja. Ennek eredményeként rendkívül elegáns, egyedi kivitelezésű bútorokkal, berendezési tárgyakkal tarkított 16 luxuslakás született. A ház adottságaiból kifolyólag lenyűgöző belmagasság és a hatalmas, osztott ablakfelületek biztosítják a természetes fény áradását a lakásokban. A jellemzően több emeletes apartmanok design csigalépcsőkkel és könyvtárszobával, térben elhelyezett kádakkal, nagyméretű teraszokkal nagyvonalú, modern és elképesztően szép, részletgazdag életterek mindennapi élményét rejtik.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA 1. Koncepció, tulajdonosi vízió unikalitása
  Az Attila99loft luxus lakásai hiánypótló újdonságnak számítanak a budapesti ingatlanok között. Európa nagyvárosaiban már hozzászoktak az ingatlan bérlők ahhoz, hogy saját otthonaikban minden elvárást kielégítő hotel szolgáltatásokat kaphatnak – hosszú távú lakásbérlés során –, Magyarországon azonban jelenleg egyedül ez a projekt kínál ilyen lehetőséget. A parkos-ligetes terekkel tagolt történelmi környezet és modern, luxus szolgáltatásokat nyújtó loft-épület egy újfajta életminőség megélését teszi lehetővé.
  További különlegesség, hogy a régi bérházakban jellemző tulajdonosi szemlélet, a helyszíni menedzsment ebben a házban garantálja a tökéletesen gördülékeny működést.
 2. Építészeti bravúrok és az újjáéledő épület
  A Györgyi-fele transzformatorház nem műemlék, de mivel műemléki területen áll, így a Műemléki Felügyelőség és a helyi önkormányzat kérése alapján az épület külső paramétereit nem változtathatták meg. Számos tervezési finomság összehangoltan teszi szerethetővé, otthonossá, mégis precízen kivitelezetté a lakásokat. Kivételes érzékenységgel és tehetséggel tervezett épületben az embernek az a markáns benyomása, hogy minden a helyén van, egy kerek egész.. Nagyon szerethető elem, hogy az eredeti funkciót, történetet, az indusztriális jegyeket a tervezők nem eltakarni akarták, hanem inkább a beépíteni a koncepcióba és megőrizni. A teljesség igénye nélkül gondolunk itt a játékos, mégis modern szignalizációra, az egyedi dizájnú világítótestekre, vagy a kivitelezés során előbukkanó téglafalakra, amelyeket végül teljesen revitalizáltak.
 3. Design és karakter
  Sok minden találkozik itt, a régi az újjal, a loft az ipari épülettel, az 1930-as évek a 2020-as évekkel, nyers anyagok a high end felületekkel, travertino a nyersbetonnal, a budai Vérmező a new yorki Central Parkkal. Ettől a komplexitástól válik egyedivé az épület.
 4. Elérhető kényelmi szolgáltatások