Az Év Irodaháza

Andrássy Palota

Adatlap megosztása

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 9.

Átadás éve: 2022 Q3

Tervezés / belsőépítészet

Capstone Management Kft.

Ingatlanfejlesztő

CPI Hungary Kft.

Kivitelezés / Fitout

Value 4 Real Group

Rövid bemutatkozás

Ez a kivételes épületegyüttes Budapest szívében, az Andrássy úton helyezkedik el. A két szárnyból álló reprezentatív épületegyüttes az Andrássy út és a Paulay Ede utca felől egyaránt megközelíthető. Az Andrássy úti szárny 1889-ben Kallina Mór tervei alapján, neo-reneszánsz stílusban épült, a műemlékvédett épület azóta is megőrizte eredeti építészeti értékeit. A később hozzáépített modern formavilágú szárny minimál stílusa harmóniát teremt a két épület dinamikájában. Az épület központi elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető a város minden pontjáról, a legkülönfélébb közlekedési eszközökkel; tömegközlekedéssel, biciklivel vagy elektromos rollerrel.
Minőségi felszereltségével a legmagasabb igényeket kielégítő, első osztályú irodaház. Az épületben összesen 8 642 m2 A kategóriás iroda és üzlethelyiség található.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az Andrássy Palota épület együttes különleges építészeti értéket képvisel. A világörökségi területen álló műemlék épület és a kortárs design együttélése adja a ház egyedi esszenciáját. A felújítási program célja az volt, hogy az épületegyüttes különleges építészeti értékeinek megőrzése mellett, az épületet új funkciókkal lássuk el. Elegáns és modern közösségi területeket hoztunk létre. A közösségi területeken bérlőinknek munkaállomásokat hoztunk létre, kisebb tárgyaló szigeteket, a kellemes hangulat és gyönyörű építészeti megoldások feltöltően hatnak mindenkire. A jövőben tervezünk közösségépítő és CSR eseményeket is bérlőinkkel ezeken a területeken.
Elhivatottak vagyunk a fenntartható környezet, a zöld technológiák, a környezetvédelem mellett. A kivitelezési folyamat előkészítésénél, a koncepció kidolgozásánál is elsődleges szempont volt a folyamatok egyszerűsítése, a környezetterhelés minimalizálása, az egészséges életterek, megfelelő természetes fény, friss levegő biztosítása.
Kiváló infrastruktúrális környezet veszi körül az irodaházat: Kávézók, éttermek, rendezvényterem, kultúrális és szórakozási lehetőségek, ruhatisztító, fitnesz és jóga klub, élelmiszerboltok, gyógyszertár, szálloda, bankok találhatók az épület közvetlen szomszédságában.
Fenntarthatósági szempontok: • Környezettudatos, energiahatékony, fenntartható épületüzemeltetés

 • Fenntartható, magas minőségű felhasznált anyagok

 • Környezettudatos gépészeti megoldások

 • Energiahatékony világítástechnika

 • Szelektív hulladékkezelés

 • Biciklitároló, öltöző, zuhanyzó

 • Új bérlemények kivitelezésénél meglévő beépített anyagokat (burkolat, szőnyeg) és a meglévő bútorokat újrahasznosítottuk

 • Az üzemeltetésen túl a fejlesztéseknél is célunk csökkenteni ökológiai lábnyomunkat

 • Kiváló levegőminőség, fény


Minősítések: • Akadálymentes épület Access4You minősítéssel

 • BREEAM very good