Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

ACADEMIA

Adatlap megosztása

Cím: 1054 Budapest, Akadémia u. 6

Ingatlan mérete: 12500 m²

Üzemeltetés

ConvergenCE

Kivitelezés / Fitout

ConvergenCE

Bérbeadó

ConvergenCE

Ügyvédi irodák

Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda

Tervezés / belsőépítészet

BuildExt

Ingatlanbefektetés

Europa Capital

Rövid bemutatkozás

ACADEMIA néven születik újjá Budapest egyik legjobb elhelyezkedésű, közvetlen Duna-parti kereskedelmi ingatlana.


A tömegközlekedéssel és kerékpárral egyaránt könnyen megközelíthető épületegyüttestől karnyújtásnyira található számos minőségi étterem, kávézó, szálloda, konferenciaterem és kiskereskedelmi egység.


A főváros üzleti, kormányzati, turisztikai és kulturális negyedében álló, belvárosi irodaház az ESG szellemében kiemelkedő digitális kapcsolatokat, okos megoldásokat, akadálymentességet és közösségi funkciókat is biztosít. A tervezett belsőépítészeti és műszaki megoldások, a közös területek és az irodahelyiségek megújulása a fenntarthatóság jegyében zajlik, a környezettudatos minősítések megszerzése mellett pedig az épület a nettó zéró kibocsátást is megcélozza.


Az átalakítással és újrapozícionálással a Europa Capital és a ConvergenCE a legújabb bérlői elvárásoknak megfelelő épületet hoz létre, amely innovatív üzemeltetést, kényelmi „concierge” szolgáltatásokat és flexibilisen alakítható irodaterületeket kínál. Az Academia a klasszikus luxust a modern technikával ötvözve nyújt professzionális munkakörnyezetet és kimagasló ügyfélélményt.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Igazán jó minőségű, hatékony munkát csak megfelelő környezetben, a munkavállalók testi-, lelki állapotát szem előtt tartva lehet elvárni.


Az irodaház elsőként pályázik a belvárosi épületek közül a WELL minősítés legmagasabb fokának megszerzésére, a Platinumra. Ennek szellemében az ACADEMIA Irodaház újjáépítésénél és kialakításánál első helyre kerültek a munkavállalók és az ő egészségük a tervezőasztalon.


A belvárosi légszennyezettség kiszorítása érdekében a bejárati szélfogó mellett gépészeti átszellőztetéssel javítják a levegő minőségét, a vizuális ergonómiát és esztétikai élményt pedig a belsőépítészeti megoldások, anyagválasztások, növények és egyedi művészeti alkotások biztosítják.
A bérlők, a dolgozók kerékpárjukat az őrzött tárolóban helyezhetik biztonságba, az újonnan kialakított zuhanyzókban pedig igény esetén fel is frissíthetik majd magukat.
A belső dizájnnal, a fali grafikákkal, a víztöltési lehetőségekre történő figyelemfelhívással, a zöldég- és gyümölcsfogyasztásra való ösztönzéssel, az egészséges életmódra, étkezésre hívja fel a figyelmet a bérbeadó.
Az éttermi szolgáltató biztosítani fogja a kevesebb cukor- és sóhasználatot, valamint biogazdálkodásokból és kistermelőktől vásárolt alapanyagokat használ a főzés során.


A mindennapos testmozgás, a sport, a lelki feltöltődés biztosítását eseményszervezéssel és a közeli szolgáltatókkal való együttműködés által képzeli el az ingatlanfejlesztő. A jóga, az egyéni és csoportos foglalkozások, a különböző főző és szabadidős programok segítik majd az egyensúly megteremtését, mindamellett, hogy az irodaház kutyabarát.


Az épületbe integrált, bérlők által a jövőben használt okos felület kiválasztásának középpontjában is a munkavállaló állt.
Magyarországon elsőként szerezheti meg a ConvergenCE a WiredScore tanúsítványát, köszönhetően elsősorban annak, hogy VTS Rise technológia integrálásával kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók, a terek és a technológia közötti kapcsolatteremtésre.
A VTS-sel való együttműködésen túl is számos kényelmi, a hatékonyságot növelő funkció kerül beépítésre: a jelenlétet érzékelő, alacsony fogyasztású lámpatestek, a zaj és kellemetlen légáramlatoktól mentes, egyenletes hőmérsékletet biztosító mennyezeti hűtés-fűtés a jó közérzetet, a mészkő és egyéb nemes anyagok alkalmazása pedig a fenntarthatóságot szolgálják, így az ACADEMIA a legmagasabb szintű környezetvédelmi előírásoknak, igényeknek is megfelel majd.


A speciális igényű emberek szükségleteik figyelembevételével készülnek a tervek, ezért zajlik az Access4you tervaudit, és így a mosdóblokkok mellett további akadálymentes funkciók is lesznek az ACADEMIA-ban.


A mélygarázsban található autómosóban 99%-ban lebomló termékeket alkalmazó, semmilyen környezeti károsodást nem okozó tisztítási folyamat kerül kialakításra, a mosás közben pedig semmilyen szennyvíz sem képződik majd.


Tervezők

Építészet:
BuildEXT
Projektvezető és felelős tervező: Tóth Attila
Belsőépítész: Baktay Andrea
Építész tervező munkatársak: Ábele-Nagy András, Cédl András, Jablonkay Álmos, Mezei Márk, Sóti Balázs, Tóth Bernadett, Tóth István, Zengő Attila, Cserháti Dávid, Nagyistván Petra, Rónai Viktória


Projekt menedzsment:
Vezető projektmenedzser: Zeley Gábor
Művezető: Megyesi László
Projektmenedzserek: Kovács Gábor, Végh Tamás