Az Év Tranzakciója

ACADEMIA irodaház megvétele

Adatlap megosztása

Cím: 1054 Budapest, Akadémia utca 6

Átadás éve: 2022 Q1

Ingatlan mérete: 12500 m²

Ingatlantanácsadás

ConvergenCE

Ingatlanfinanszírozás

ERSTE Bank

Rövid bemutatkozás

A Europa Capital páneurópai ingatlanbefektetés-kezelő bejelentette, hogy a ConvergenCE kereskedelmi ingatlanbefektető és –fejlesztő céggel együttműködve megvásárolta a budapesti Akadémia Business Centert. Az akvizíció a Europa Capital legújabb ingatlanalapja, a Europa Fund VI nevében valósult meg. Az Akadémia és Arany János utca sarkán álló, Duna-parti épület 12.500 négyzetméter bérbeadó területet kínál.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A főváros üzleti, politikai, turisztikai és kulturális negyedében található Akadémia Business Center, mely korábban a Raiffeisen Bank székhelyeként szolgált, a bank kiköltözésével kitűnő felújítási és újrapozicionálási lehetőségeket nyújt. Az új tulajdonosok célja nemcsak egy modern bérlői elvárásoknak megfelelő épület létrehozása, hanem az is, hogy az ingatlant „Net Zero Pathway”, azaz a nettó zéró kibocsátás szellemében újítsák meg, megszüntetve az üvegházhatású gázoktól való függőséget. Az épület a BREEAM, a Wiredscore és a WELL minősítést is megcélozza.
A helyi vagyonkezelési feladatokat a ConvergenCE látja el, amely 2005 óta a Europa Capital magyarországi partnere. A kiterjedt belső felújítást, új gépészeti berendezések beszerzését, valamint a közös területek és az irodahelyiségek átalakítását célzó munkálatok 2022 őszén elkezdődtek.


A befektetést üzletileg jól indokolja, hogy Budapest szívében szűkös a rendelkezésre álló prémium irodakínálat. Ez az épület így különösen vonzó azon a cégeknek, akik magas presztízsű, kiemelkedő munkakörülményekkel és fenntarthatósági feltételekkel bíró belvárosi lokációt keresnek.