ACG Reklámügynökség

Képek



Cím: 1027, Budapest Henger utca 2

Átadás éve: 2017 Q3

Kialakított terület mérete: 1200 m²

Bérlő cég: ACG Reklámügynökség

Irodaház: Margit Palace


Rövid bemutatkozás

Az ACG kreatív ügynökség az új irodával valóban 21. századi, teljesen integrált működtetésre alkalmas, inspiráló közeget szeretett volna létrehozni, ahol a különböző osztályok egymáshoz közel, együtt dolgozva, de nyugodt körülmények között tudnak dolgozni, alkotni, rengeteg gondolkozó, relaxációra, elmélyedésre alkalmas hellyel.
A megbízóval a bizalom már az első lépésnél is megvolt, a helyszínkeresésbe is aktívan bekapcsolódtunk. A cég struktúráját, munkamódszerét, alaposan megismerve végül egy olyan több éve használaton kívüli épületre esett a választás, mely korábban villamos remízként működött, majd bérirodaházzá lett átalakítva. A koncepció az emberi 6 érzéken alapult, amire egy reklámügynökség is hatni próbál munkája során.Erre reflektálva hoztunk létre olyan tereket, ahol a
- látásra erős és deszaturált színek arányos kombinálásával, tükröződő, matt és transzparens felületek kombinálásával optikai illúzió létrehozásásával
- hallásra akusztikus tervezéssel, puha és kemény felületek váltásával, nyitott és zártabb terek létrehozásával
- tapintásra különböző felületi minőségű anyaghasználattal (festett és textillel bevont bútorlapok, természetes és mesterséges anyagok)
- szaglásra és ízlésre speciális növényfajtákkal, karakteres étkezési és kávézó helyek kialakításával
próbáltunk hatni.
Az eredeti rácsostartók, a régi ipari épület formavilágából következő geometrikus alakzatok határozták meg a belsőépítészeti falburkolatok, padlóburkolatok, egyedi bútorok, grafikák megjelenését. Fontos szempont volt a tervezésnél, hogy a reklám-kommunikciós iparág egyik legnagyobb hazai szereplőjeként a fiatal tehetséges kortárs művészek, alkotók támogatása.. A koncepció része volt, hogy az új irodában felétlen bekerüljenek. A lámpák Ungár Fanni iparművész lámpái, a kreatív térben Labrosse Dani 2 falat kapott meg szabad alkotásra az account és Mondik Noémi Pixel Pain grafikája , de bekerültek a házba Szőke Gábor Miklós szobrai és új Dante bútorcsaládja is.


Okok, amiért a díjra érdemes

Funkcionalitás:
Az irodai részlegek egymástól elszeparálva, de mégis optikailag, festett üveg térelválasztókkal összekötve közösségi terekkel, kávézó és pihenő részleggel, valamint teakonyhákkal és kiszolgáló helyiségekkel. Az asztalok mindegyik részlegnél úgy vannak csoportosítva, hogy a legjobban kiszolgálják az igényeket, 5-6 fős alkotói teameket, együtt illetve önállóan dolgozó munkatársakat. A nagy belmagasságú terekben az asztalok és kiegészítő bútorok könnyen átrendezhetőek, bővíthetőek, második ütemben galériázhatóak. Az iroda állatbarát, több kutya és cica gazdi hozza be magával nap-mint nap házi kedvencét, akiknek külön bútoraik vannak.
Innováció:
A reklámügynökség díjaiból 3d-s falat építettünk, ami a recepció része, bővíthető a reménybeli későbbi díjakból, és újító módon, nem tolakodóan mutatja be az ügynökség eddigi érdemeit. Tükrök és faburkolati elemekkel egy térben álló pixeles optikai illúziót hoztunk létre a kreatív részlegen. A kreatívoknál fontosak voltak a rámpák a gördeszkás közlekedés miatt, a PVC burkolat a kutyák miatt, akik velük dolgoznak egész nap, a játékos tér hintákkal, puffokkal, padokkal, flipperekkel, a nagy tágas, világos tér, a tárgyalók, gondolkozók mellett, inspirációs játékszoba.
Művészet:
Nagyon fontos szempont volt a tervezésnél, hogy alkalmazott kreatív, azaz a reklám-kommunikációs iparág egyik legnagyobb hazai szereplőjeként a fiatal tehetséges kortárs művészek, alkotók felkarolása, támogatása. Ezért a koncepció része volt, hogy az új irodában felétlen bekerüljenek.
Fenntarthatóság:
Kizárólag olyan moduláris padlószőnyeget használtunk, ami újrahasznosított halászhálóból készült, későbbi újrahasznosítás is biztosított. Az egyedi bútorok egy része újrahasznosított játékgépekből, flipperből készültek. Rengeteg növény került betervezésre.
Fotók: Álovits Bálint, Bujnovszky Tamás


Közreműködők


Hozzászólások