Ecodome

KépekCím: 1016, Budapest Mészáros utca 13

Ingatlan mérete: 5000 m²

Tervezett megvalósítás éve: 2018


Rövid bemutatkozás

A mintegy 5000 négyzetméteren elterülő Ecodome Irodaház az I. kerületi Mészáros utca és Pálya utca között helyezkedik el.

https://www.youtube.com/watch?v=K9fc-dFFjbw
https://www.youtube.com/watch?v=CcXyW5sgcRI

Az Ecodome Irodaház egy emberi léptékű, barátságos, nagyon sok belső zöld területtel rendelkező és egészséges környezet biztosító egyedi épület, amely a fenntarthatóságot, a kellemes és ma már kiemelkedően fontos egészséges munkakörnyezetet, valamint a bérlők számára nagyon kedvező üzemeltetési költséget ötvözi.

Az Ecodome Irodaház terve platina szintű LEED környezetvédelmi tanúsítvány előírásai szerint készül. Ennek megfelelve a kivitelezés során a lehető legmagasabb lesz az újrahasznosított anyagok aránya, csak olyan ragasztókat és festékek kerülnek felhasználásra, amik megfelelnek a LEED minősítésnek és fontos szempont a szállítási tevékenység optimalizálása, a szelektív hulladékgyűjtés és általában is az egész építési folyamat szigorú dokumentálása. Parkolómérlege szintén LEED követelménynek optimalizált, ezzel is biztosítva már a modern városi igényeknek való maximális megfelelést.

Az innovatív, környezettudatos gépészetnek köszönhetően az energiamegtakarítás mértéke 50% körül alakul; 40%-os víz- és 60%-os villamosenergia megtakarítás várható, és a szokásosnál 70%-kal kevesebb szilárd hulladék keletkezik majd az épületben.

Az épület úgy lesz modern, hogy közben beleillik a patinás városi környezetbe. A tetőteraszok a Vár bástyájával azonos magasságban lesznek fantasztikus panorámát kínálva.
Az épület földszintjén épülő passzázs a kerületi szabályozási tervével összhangban a Mészáros utcát a Déli pályaudvarral összekötő sétány kiindulópontja lesz, ezzel is hozzájárul a jövő városaihoz leginkább alkalmazkodó, kevésbé autofüggő tömegközlekedési rendszeréhez. A beruházók szeretnének valamit visszaadni a közösségnek is: ezt a célt szolgálja majd, az épület előtti, beékelt zöld kert.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az Ecodome Irodaház jó példája annak a professzionális fejlesztői hozzáállásnak, ahol fő szempont az, hogy a fejlesztés maximálisan illeszkedjen a környezetéhez, a budai vári helyi adottságokhoz, emellett igazodik a zöld és modern nagyvárosi igényekhez.

Az Ecodome továbbá egy korszerű és innovatív választ ad mind a bérlői, mind a dolgozói igényekre.
Az Ecodome bérlői számára biztosít egy a piacon ma ritkaságnak számító, A+ kategóriás, prémium irodaházat, prémium bel-budai elhelyezkedéssel, a piacon már jelenlévő és a közeljövőben fejlesztendő házakénál alacsonyabb üzemeltetési költségekkel.

Manapság a munkatársak megtartása egy komoly kihívás a cégek számára. Már nem csak a pénzben kifejezhető jövedelem számít, hanem az is, hogy mennyire ösztönző a fizikai munkakörnyezet. Az Ecodome a munkatársak számára egy kellemes, sok terasszal, zölddel ellátott munkakörnyezetet nyújt, hőmérséklet, fény és levegőtisztaság terén maximális konfortérzetet biztosítva minden munkaállomáson, számos kényelmi szolgálatással az épületen belül.


Szolgáltatások

Környezettudatos, fenntartható működést biztosító funkciók:
- legkorszerűbb hőcserélős és hővisszanyerős rendszert
- legmodernebb, magas tisztaságú központi légkezelő berendezés (LEED platinum)
- elektronikus rolók az üvegfelületeken, a külső hő fogadása vagy visszatartása
- speciális üvegfelületek (3 réteg, akusztikai védelem, UV sugárzás és hővédelem)
- napelemek a tetőn: megújuló energiaforrásként a villamos energia fogyasztás csökkentése érdekében.
- ledvilágítás a legmodernebb LED lámpákkal
- szürkevíz felhasználás: kert és zöld felületek öntözése, valamint a wc-öblítés csapadékvízzel
- szelektív hulladékgyűjtés
- elektromos autótöltő a mélygarázs mindkét szintjén

Kényelmi funkciók:
- irodák nyitható ablakokkal és erkéllyel - közvetlen kapcsolat a természetes levegővel
- zöld tetőterasz
- belső kert
- optimalizált természetes fény minden munkaállomáson
- biciklitároló
- zuhanyozók
- öltőzők
- bisztró/kávéző az épületben

Üzemeltetés:
- teljeskörű üzemeltetés
- recepció
- 24 órás portaszolgálat
- kamerarendszer
- kártyás beléptetés


Közreműködők

Belsőépítész

DVM DESIGN Kft.

Fejlesztő

Redwood Holding Kft.

Kivitelezés

SWIETELSKY Magyarország Kft.

Tervező iroda

Szabó Sándor és DVM


Hozzászólások