Euler Hermes

Képek



Cím: 1139, Budapest Váci út 99

Átadás éve: 2017 Q1

Kialakított terület mérete: 660 m²

Irodában dolgozók száma: 45

Irodaház: Balance Building


Rövid bemutatkozás

A követeléskezelés terén nem csak hazai, de világviszonylatban is piacvezető Euler Hermes új irodájának kialakítása során olyan megoldásokat szeretett volna alkalmazni, melyek messze túlmutatnak egy multinacionális cég klasszikus irodai berendezésén.
A cellás irodából nyitott irodatérbe való váltás mindig nagy kihívást jelent, így az irodaház keresésénél fontos szempont volt a munkavállalóink elégedettsége. A Balance Buildingre az emberi léptéke, jó közlekedési adottságok és a külső és belső zöld környezet miatt esett a választás, hiszen szerettük volna megtartani a korábbi kellemes zöldövezeti érzetet.


Okok, amiért a díjra érdemes

A koncepció megalkotása során olyan inspiráló munkakörnyezetre törekedtek, amely funkcionálisan támogatja a munkafolyamatokat, emellett nem csak a közérzetükre, de a kreativitásukra is pozitív hatással bír.
A nem harsány, azonban környezetébe illeszkedő minimál design nyomán haladtak az elképzelések, így a szőnyegterv, a faldekorációk és az anyagok letisztult összképéből kiemelkednek a különböző munkacsoportokat jelölő élettel telibb színfoltok. A nem hagyományos elrendezés lehetővé tette a kollegák alkalmazkodását a nyitott irodatérhez és az akusztikus megoldásoknak köszönhetően, privát szférájának megőrzését. Az irodában alkalmazott térelválasztó megoldások nem csak vizuális szeparációt nyújtanak, hanem hangelnyelő adottságaikkal a csoportok munkájának hatékonyságát növelik, mindezt az áttörtségüknek köszönhetően az open space előnyeinek megtartásával.
A munkavállalók közérzete és egészsége nagyon fontos szempont volt, így az ergonómikus megoldások prioritást élveztek, ezért minden állandó munkaállomás magasságban állítható, ülő-álló asztallal felszerelt. Az iroda a magasabb emeletek egyikén helyezkedik el, így optimális fényforrást biztosítanak a nagy ablakok, de természeten helyet kapott egy modern led fényforrás, ami az egész irodában világos, lágy vakítómentes fényforrást biztosít.
A hely adottságainak legoptimálisabb kihasználása érdekében az impozáns fogadó terület egyben a kollégák számára is elérhető, pihenő közösségi teret nyújt.
Az irodatér kialakítása során sok helyen üvegfalat alkalmaztak, melyek az átlagos belmagasság ellensúlyozására megnövelik a térérzetet, valamint a transzparenciát megtartva, kétféle koncepció mentén, az ügyfelek felől egy reprezentatívabb arculatot követően, míg a belső használatú területek egy játékos, de a letisztult designhoz illeszkedő mintákat kaptak.
A kedvenc a konyha: itt sikerült elő növényfal és plasztikus faldekorációval egy párizsi utcakép hangulatát kialakítani, ami igazi kikapcsolódásra invitálja a kollegákat.


Közreműködők


Hozzászólások