E.ON - V17

Képek

Az Év Irodája Nagyvállalat kategória 2016 Döntős



Cím: 1134, Budapest Váci út 17

Átadás éve: 2016 Q3

Kialakított terület mérete: 11000 m²

Irodában dolgozók száma: 550

Bérlő cég: E.ON Hungária Zrt.

Irodaház: V17


Rövid bemutatkozás

A V17-nek keresztelt irodaház az E.ON igényei szerint, a legkorszerűbb építészeti és környezetvédelmi szabványok szerint épült. Az épület tetejére egy 54 db magas minőségű prémium napelem panelt tartalmazó, csaknem 14 kW fotovoltaikus teljesítményű napelemes rendszert telepítettek.Ennek a rendszernek köszönhetően, csökkenthetővé vált az épület hálózati energiafelhasználása.
Az E.ON fenntarthatósági szemléletéből adódóan nem csak saját tevékenységeinél igyekszik a zöld, modern, hatékony energia megoldásokat ajánlani és használni, hanem erre ösztönzi partnereit is. Ennek jegyében figyelemmel kísérte a cég, hogy az építkezés során a kivitelezők törekedjenek újrahasznosított anyagok használatára és a hulladék minimalizálására. Ez indokolta például a bontási betontörmelék alapként való újrafelhasználását. Tartózkodni kellett továbbá a beszállítóknak az ökológiai lábnyom szempontjából kirívó trópusi fafajták használatától, vagy más nagy környezetterhelésű anyagoktól. Ehhez a felhasznált építő- és berendezési anyagok transzparens életciklus-elemzését várták el.
Az E.ON irodáiban a megvilágítást melegebb színhőmérsékletű LED-es lámpatestek biztosítják, de nagy hangsúlyt kap a természetes fény is, mely a munkatársak munkakörülményeit jelentősen javítja. Az épületen belüli megvilágítást, benapozást és a hővédelmet passzív árnyékolási rendszerekkel is lehet befolyásolni, amivel jelentősen csökken az energiafelhasználás. Emellett a speciális multifunkcionális üvegfal homlokzat is nagyban hozzájárul a dolgozók jó közérzetéhez és az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.Az elektromos autóval érkezők – munkatársak és vendégek egyaránt - az épület mélygarázsában elektromos gyorstöltő segítségével tölthetik fel járműveiket. A biciklivel közlekedők számára öltözők és zuhanyzók is rendelkezésre állnak, hogy minél több E.ON munkatárs tudjon csatlakozni a környezetkímélő munkába járáshoz.


Okok, amiért a díjra érdemes

A V17 irodaépület a fenntarthatóság és a környezettudatosság alapelvei szerint épült meg, azzal a céllal, hogy az eddigieknél inspiratívabb, kreatívabb környezetben dolgozhassanak az E.ON munkatársai. Az épületben pedig visszaköszönnek olyan innovatív energetikai megoldások, amelyeket a vállalatcsoport maga is kínál ügyfeleinek.
A munkatársak bevonásával megálmodott modern, inspiráló, barátságos irodák színes világa úgy lett kialakítva, hogy minél több közösségi terület legyen, ahol a megbeszélések, munka egyeztetések a kreativitást, a közös gondolkodást támogassák. Az alkotó szobában pedig a dolgozók feltöltődése, kikapcsolódása válik lehetségessé, a munkatársak pályázati úton itt saját ötleteiket is - például jógaórák, vetítések, közösségi programok - megvalósíthatják.
Az alaprajzi kialakítás a mai trendeknek megfelelő, az E.ON irodaterületeit a funkcionális térkihasználás jellemzi: a nyitott belső irodateret különböző alaprajzi megoldásokkal, kiegészítő funkciókkal (telefonos helyiség, fókusz helyiség, kollaborációs terek) teszik kellemesebbé, illetve a korszerű zajcsökkentő technológiákkal még csendesebbé. Az irodaterek színvilága, az Archiflex Stúdió által tervezett belsőépítészeti kialakítása a mai modern elvárásoknak tökéletesen megfelelő, és hosszú távra biztosítja az E.ON munkavállalói számára az ideális munkakörnyezetet.


Közreműködők


Hozzászólások