Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér

KépekCím: 4400, Nyíregyháza Bocskai utca 25

Kialakított terület mérete: 225 m²

Irodában dolgozók száma: 45-50

Bérlő cég: KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület


Rövid bemutatkozás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 2001-ben jött létre Debrecenben, azóta egy regionális szinten meghatározó ifjúsági szervezetté nőtte ki magát. Jelenleg 10-30 év közötti fiatalokkal foglalkozik az Észak-alföldi régióban. A tevékenységi paletta igen bő, köztük szerepelnek képzések és tréningek, önkéntes programok, gyakornoki program, illetve ifjúsági kulturális és sport programok szervezése. Három ifjúsági irodát működtet: Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon. 2013-óta Eurodesk partnerként isakkreditált Európai Önkéntes Szolgálat küldő és fogadó szervezetként is tevékenykedik.

A nyíregyházi Közösségi FACE-ek 2011 októbere óta meghatározó és aktív szereplője Nyíregyháza, valamint Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei ifjúsági életének szervezésében, alakításában. Alapvető cél, hogy egyfajta közösségi térként információkat, lehetőségeket nyújtson, olyan prioritásokat figyelembe véve, mint: diákönkormányzatiság, önkéntesség, Iskolai Közösségi Szolgálat, EVS, nemzetközi ifjúsági cserék. A Közösségi Tér hétköznap 10-18 óra között, illetve szombaton 14-20 óra között folyamatosan nyitva tart. Ingyenes és állandó hozzáférést biztosítva a fiataloknak az internethez, valamint csocsó, billiárd, ping-pong asztalok, társasjátékok állnak a rendelkezésükre, hogy a szabadidejüket hasznosan és tevékenyen töltsék el.

Az iroda munkatársai külön figyelmet szentelnek arra, hogy támogassák, igény szerint fellépési, vagy kiállítási lehetőséget biztosítsanak a helyi tehetséges fiataloknak. Mindamellett, hogy a fiatalabb generációra is gondolva gyerekeknek különböző tematikus kézműves foglalkozások is tartanak. Az iroda kialakításánál többek között fontos szempont volt a "család barát" légkör kialakítása közösségi alapú élményeken keresztül. Az Közösségi FACE-ek kiemelt sikerének tartja, hogy több mint 5 éves pályafutás alatt eddig 31 külföldi önkéntest, és közel 1000 iskolai közösségi szolgálatot végzett diákot fogadott. Az egyesület 6 kiemelt partneriskolával áll szerződésben.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér a működést egy bevásárlóközpontban kezdte. A helységet kinőve 2016. szeptemberében nyitotta meg kapuit egy szinte közösségi háznak nevezhető helyszínen. Az iroda szellemisége azonban nem változott, mivel az egyesület munkatársai, önkéntesei alakították, formálták az új helyszínt is.

Amennyiben pozitív elbírálásban részesülne a pályázatunk, úgy el tudnánk érni, hogy minél szélesebben körben megismerjék a munkánkat, az irodában működő programjainkat. A díjnak köszönhetően nemcsak az irodát, hanem az egyesület tevékenységéhez kötődő programokat is szélesebb körben tudnánk népszerűsíteni, több fiatalt tudnánk bevonzani. Az irodánk inkubátorházként az alábbi szervezeteknek ad otthont:
o Nemzeti Ifjúsági Tanács fogadóóra minden hónapban több alkalommal
o Európai Önkéntes Szolgálat tanácsadás nyitvatartási időben
o Nyíregyháza Ifjúsági Kerekasztal nyitott vezetőségi ülései
o Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat közgyűlései, stábtalálkozói, vezetőségi megbeszélései

Egyesületünk nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, a fiatalok aktív állampolgárságra történő nevelésére. Irodánk ezt a célt is szolgálja, a díj pedig ezt a munkát ismerné el.

Úgy gondoljuk, hogy ezt a díjat nemcsak az iroda, hanem a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, és annak munkatársai, önkéntesei kapnák meg munkájuk elismeréseként.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!