BIG FISH Art Office

KépekCím: 1066, Budapest Nyugati tér 1-2

Átadás éve: 2016 Q1

Kialakított terület mérete: 330 m²

Irodában dolgozók száma: 24

Bérlő cég: BIG FISH Internet Technológiai Kft


Rövid bemutatkozás

A Nyugati pályaudvarral szemben, a Skála Metró irodaház hatodik emeleten bújik meg a BIG FISH Art Office, amelynek belső tere önmagában művészeti alkotás. Budapest romkocsma hangulata árad bármerre nézünk, vizuálisan erős sarkok, felületek, eklektikus terek, meghökkentő látvány fogadja az ide látogatókat.


Az iroda kialakítás során a megrendelő és kivitelezők közösen azt a célt tűzték ki, hogy funkcionálisan működő tereket ötvözzenek képzőművészek által létrehozott izgalmas és részletgazdag falfestményekkel, szobrokkal, kollázsokkal.


Az irodaház a 80-as években épült, előzőleg a MÁV szűk, szocreál irodái sorakoztak egymás mellett. A belső falak eltávolítása és az álmennyezet részleges elbontása után olyan belső tereket alkottunk, amelyben az indusztriális, valamint a természetből kölcsönzött motívumok és anyagok egysége harmóniában erősítik egymást.


A belsőtereken dolgozó művészek a természetet tartják a legjobb formavilágnak. A dekorációban visszaköszönő motívumok, a nyers fa burkolatok és tartó oszlopok használata természet illúzióját illetve a szabadság és a könnyed létezés érzetét kelti.


Fontos szempont volt, hogy aki az irodában van, ne azt érezze, hogy ez egy munkahely, hanem, hogy egy kreatív környezet, ahol jó lenni. Hisszük, aki jól érzi magát, az jobban teljesít a munkában.


Okok, amiért a díjra érdemes

Azt gondoljuk, hogy a létrejött iroda formabontó.


Az épület sajátosságaihoz jól illeszkedő, funkcionális terek jöttek létre olyan részlet gazdag egyedi vizuális élménnyel ötvözve, amely úttörő a hazai irodák belsőépítészetében. Sokan keresik ezt a hangulatot, ám a kivitelezés során keveseknek adatik meg, hogy kortárs képzőművészek örökítsék meg gondolataikat, élményeiket a belsőépítészeti munka közben.


A megrendelő BIG FISH Internet-technológiai Kft. filozófiája az alkotás köré épül. Az iroda ezt az alkotási vágyat erősíti azzal, hogy valódi művészeti alkotások veszik körül az embereket, legyen az egy kubizáló oszlop, vagy egy életnagyságú ló megjelenése egy óriás levél alatt.


A hely nem tervrajzok és építész szoftverek moduljain keresztül valósult meg, hanem a megrendelő és a kivitelező baráti viszonyából fakad, amelynek legfőbb eleme a bizalom volt.


Köszönjük a Skála Metró Irodaház tulajdonosának és üzemeltetőinek, hogy megkaptuk a lehetőséget az iroda egyedi kialakításához, illetve Babos Zsilinek és alkotó csapatának a rengeteg ötletet.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!