AccorHotels

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Baltimage architectes

Irodabútor

Europa Design

Növénydekoráció

Plantart

További szolgáltatók


Cím: 1013, Budapest Krisztina krt. 41-43.

Átadás éve: 2016 Q4

Kialakított terület mérete: 940 m²

Irodában dolgozók száma: 80

Bérlő cég: ACCOR-Pannonia Hotels Zrt


Rövid bemutatkozás

Az AccorHotels, a világ vezető utazási és életmód csoportja több mint 4 100 szállodával rendelkezik. A cég a közelmúltban új vállalati értékeket nevezett meg, melyekhez új management stílust rendelt. Mindez kiváló alapot biztosított az új iroda megálmodásához, amely a szállodák támogató központjaként működik. A nyitott terek, a feltöltődés és személyes kapcsolattartást biztosító helyiségek így összhangban állnak a kollégák igényeivel, a cég értékeivel, és a felnövekvő Y és Z generáció elvárásaival is. Az iparágat sújtó munkaerőhiány miatt a vezetőség nem elégedett meg egy „kellemes és ergonomikus” irodai környezet kialakításával. Csatát kell nyernünk minden értékes munkavállalóért, ezért fontos volt a tervezésnél, hogy vállalatunk alapértékeit az iroda visszatükrözze és modern, fiatalos, minden igényt kielégítő közösségi térré váljon, ahol a közel 80 irodai munkatárs otthon érezheti magát.
Az új irodai helyszín a csoport egyik szállodája, így adott volt a vasbeton harántfalakkal tagolt hosszúkás terület. A tartófalakon kívül minden egyéb szerkezet elbontása után egy átlátható, transzparens tér jött létre. A függőleges lamellarácsokkal kiegészülve a közös térérzet és az intimitás finom vizuális egyensúlya alakult ki.
Az irodában az egyéni koncentrációt, valamint csapatmunkát igénylő feladatok mellett kimelten fontos a folyamatos telefonos kapcsolattartással járó értékesítési munka. A részlegek elhelyezése a létszám, munkafolyamatok és raktárigények alapján történt, szem előtt tartva, hogy senki se legyen elszigetelve, mindenkinek legyen lehetősége a közösségi életre.
A modern technológia és a digitalizáció lehetővé teszi a dinamikus munkavégzést, ezért a WiFi hálózat mellett a közösségi terekben elérhető a belső hálózat is. Így az aktuális feladathoz alkalmazkodva, ergonómikus munkaszékeken túl, az agórán, a kantinban, a konferenciateremben, a "conf call" kabinokban, a teraszon vagy akusztikus fotelekben is elvégezhető a munka és létrejöhet a kollaboráció.


Okok, amiért a díjra érdemes

A kommunikáció a vendéglátás alapja, ezért a munkatársak - mint a vállalat legfontosabb erőforrásai - bevonása, kezdeményezéseik, igényeik megfogalmazásának motiválása az egész projektet körbeölelte. A költözés bejelentése egy csapatépítő tréning keretében történt, a „Moving Csapat” 17 hírlevele, a bontó buli és a beköltözés napján a vörös szőnyeg a bejáratnál, a személyre szóló welcome ajándék és csoki, a közös koccintás, továbbá a beköltözés hetében megvalósuló újabb interaktív csapatépítő mind azt segítették, hogy az új iroda mindenki számára „álom irodává” válhasson.
A dolgozók érdekeit szem előtt tartva a régi irodában meglévő komfort fokozatot emelni kívánta a vállalat. Ezért kényelmi többletként bevezetésre került az ingyenes kávé, tea fogyasztási lehetőség, zuhanyzók és öltözők is rendelkezésre állnak már, továbbá csocsó asztal is várja a játékosabb kedvű dolgozókat.

Az ergonómikus székeket a dolgozók 4 típusból választhatták ki, amelynél a színüket is saját ízlésükre szabhatták. A berendezés tekintetében egy letisztult, magas minőségű fehér bútorzat került kiválasztásra, egyfajta ellenpontjaként a dinamikus, színes moduláris szőnyegnek.
A nyitott iroda negatív zajhatásait ellensúlyozandó, szőnyeg és hangterelő panelek segítenek a munka hatékonyságának növelésében.
Az ingyenes parkolás mellett kerékpár és motor tároló is a dolgozók rendelkezésére áll. A gépészet tekintetében fontos megemlíteni a egyedileg, részlegenként irányítható légtechnikát, a chipes be- és kiléptető rendszert és a tűzvédelem tekintetében alkalmazott vízfüggönyt. A design kialakításánál a vállalat PLANET 21 programja értelmében a zöld megközelítést alkalmaztuk, ezért a fa felületek, a konferencia terem üvegfalát díszítő fa dekoráció, a szelektív hulladék gyűjtés lehetősége, a mozgásérzékelők és kizárólag LED fényforrások használata, a teraszon kialakításra kerülő közösségi kert és a zöld növények mind-mind a tudatos koncepció részét képzik.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!