dm Központi Irodaház, Érd

Képek



Cím: 2030, Érd Fiastyúk 3

Átadás éve: 2016 Q2

Kialakított terület mérete: 2153 m²

Irodában dolgozók száma: 100

Bérlő cég: dm Kft.


Rövid bemutatkozás

2013 novemberében a dm Felügyelő Bizottsági ülésén született meg a döntés, hogy az érdi központi raktár mellé - mely Érd Ipari Parkban található - a dm Kft. egy új központi irodaépületet épít, melyet egy híddal össze is köt a raktárral. Az új épület elkészültével a központi osztályok egy része 2016 májusában átköltözött a törökbálinti központi irodából. A költözéssel az alábbiakban felsorolt osztályok kerültek az új épületbe:

-Ügyvezető,
-Beszerzés,
-Marketing, PR és Ügyfélszolgálat,
-Logisztika,
-IT,
-Biztonsági Csoport,
-Recepció.

A törökbálinti központi irodában - mely úgyszintén felújításra került - pedig a
-Recepció,
-HR,
-Munkaügy,
-Gazdasági Osztály,
-Expanzió,
-IT osztályok maradtak.

Az új iroda elkészülése a munkatársak számára egy tágasabb, kényelmesebb, környezetbarátabb munkakörnyezetet hozott létre a mindennapi munkavégzéshez. A bejáráshoz a dm céges buszokat biztosít. Az épület a későbbiekben bővíthető, illetve mellé 2 irányban újabb irodaépület építhető. Az iroda minden szempontból megfelel a modern kor, a fiatalabb és idősebb munkatársaink elvárásainak is.

Az épület számokban:

Parkoló: 3500 m2
Földszint: 122,97 m2
1. emelet: 978,78 m2
2. emelet: 981,14 m2
Két épületet összekötő híd: 67,2 m2

A projekt menete:

2013. november - dm Felügyelő Bizottsági ülés – döntés az építkezésről
2014. március – a tervező iroda és a műszaki ellenőr kiválasztása
2015. február – a generál kivitelező kiválasztása
2015. március 10. – munkaterület átadása a kivitelezőnek
2016. március 21. – irodaépület átvétele a kivitelezőtől
2016. május - költözés az új épületbe


Okok, amiért a díjra érdemes

A dm új érdi központi épülete a dm alapelvek és értékrend szerint lett kialakítva:

"Gazdasági közösségként azzal a kihívással állunk szemben, hogy egy olyan vállalatot hozzunk létre, amellyel nemesebbé tesszük vásárlóink fogyasztási igényeit, fejlődési lehetőséget kínálunk a nálunk dolgozó embereknek és közösségként példát mutatunk környezetünknek."

"A mi közösségünk - ennek főbb jellemzői az azonos értékelés, az integritás és átláthatóság, ami támogatja a bizalommal teli kapcsolatokat."

A legfőbb cél nem az volt, hogy egy "trendi" irodát építsünk, hanem az, hogy egy olyan irodát építsünk, ahol a munkatársaink jól érzik magukat, a munkavégzéshez szükséges feltételeik adottak legyenek és mindez úgy, hogy közben modern technikai eszközökkel, ergonómiai és környezettudatos szempontokat figyelembe véve alakítsuk ki a munkakörnyezetet.
A konyha, a hozzá tartozó erkély és a többi közösségi tér is - társalgó sarok az irodákban, beszélgető sarok a recepción - a kollégák kényelmét és közösségi igényeik kielégítését szolgálják. A világos, napsütötte irodákban és folyosókon is zöld növények, virágok kerültek elhelyezésre. Az ablakokból kinézve mindkét oldalon egy-egy kis tó és kert látható, mely az ipari park funkció ellenére is a természetet idézi.
Az irodában 3 tárgyalónk egybe nyitható és külön is választható "touch panelek" segítségével, valamint több tárgyalóban is interaktív táblák segítségével dolgozhatnak munkatársaink. Az épületen található árnyékolástechnikai rendszer fényre reagál és magától alkalmazkodik a fényviszonyokhoz.
A parkolóban a mozgássérültek számára parkolóhelyek kerültek kialakításra és a bejárat is alkalmas arra, hogy a lift segítségével könnyedén bejussanak az irodába. Az épület mellett közvetlenül található a biciklitároló.
A munkatársaink meg lettek kérdezve az irodák berendezésével kapcsolatban, hogy a valós igényeket fel tudjuk mérni.


Hozzászólások