DHL - Budapest Support Center

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Örkényi Antal és Katona Gyöngyi

Növénydekoráció

Bloom & Go

Irodabútor

Bravosincord Kft.

Kinnarps Hungary Kft

Kivitelezés / Fitout

DVM group - Kivitelezés

További szolgáltatók


Cím: 1097, Budapest Könyves Kálmán Krt 11

Átadás éve: 2016 Q3

Kialakított terület mérete: 2000 m²

Irodában dolgozók száma: 170

Bérlő cég: DHL Supply Chain Magyarország Kft.

Irodaház: Népliget Center


Rövid bemutatkozás

A DHL Supply Chain Magyarország Kft logisztikai szolgáltatást nyújtó ügyfélszolgálati központja 2 emeleten, 170 munkatárs nyújt komplex szolgáltatást a 96 országban élő, 46 ügyfele számára.

Az iroda tervezésekor a térkialakítási koncepció megalkotása során a tervezők törekedett arra, hogy a tér tervezésébe bevonja mindennapi felhasználóit azzal a szándékkal, hogy elkötelezett lakói, felelős alakítói és fenntartói legyenek munkakörnyezetüknek.

A tervezési munka minden fázisában együtt dolgoztak a tervezők a DHL munkatársaival. A térkialakítási koncepciójuk fontos eleme, hogy az iroda átadásával a tér nem kerül végleges állapotba. Az irodatérre úgy tekintenek, mint egy folyamatosan alakuló és megújulni képes térre, amely a tervezési és kivitelezési folyamatot követő átadás után is, a munkatársak visszajelzései alapján alakulhat. Ennek biztosítására az elhelyezett interakciót segítő elemek és a beköltözés után a munkatársak számára rendszeres visszajelzési lehetőséget nyújtó fórumok szolgálnak.

A DHL fontos célnak tekintette, hogy az irodatér tükrözze a vállalati kultúra meghatározó elemeit: dinamizmus, rugalmasság, átláthatóság, ügyfélközpontúság, a környezethez való felelős hozzáállás, minőség, precizitás. A munkatér kialakítása során meghatározó szempontnak tartotta, hogy olyan munka és rekreációs tereket hozzon létre, amelyek ösztönzően hatnak a munkatársak teljesítményére és hozzájárulnak a teret használó emberek mentális és fizikai jóllétéhez.

Az iroda szíve mindkét szinten a 60nm-es közösségi terület, agóra, a kávézó. Itt történnek a találkozások, beszélgetések, szervezeti információ megosztások. Az asztalok átrendezhetőek, vannak átguríthatóak, így bárhol kialakítható gyors megbeszélés, akár puffon ülve. A rugalmasan átrendezhető tréning szobák falai írhatóak. Van egy 50nm-es chill-out area is.

Az iroda megközelítéséhez alternatív közlekedést választóknak, lehetősége van kerékpár, roller tárolására és felfrissíthetik magukat a zuhanyzóban.


Okok, amiért a díjra érdemes

A munka során sokszínű együttműködés valósult meg a gazdaság, a tudomány, az építészet és a művészet képviselői között. A DHL munkatársai közül több mint 80 fő került aktív bevonásra a tervezési és modellezési műhelymunkák során.

A DHL – a munka keretében- teret adott az ökoszisztéma különböző szereplőinek együttműködésre.

Az irodatér kialakítása Katona Gyöngyi sokéves szervezetfejlesztési tapasztalattal rendelkező, kommunikáció tudománnyal foglakozó doktori hallgató vezetésével, az általa kidolgozott módszertan alapján és az emberközpontú design szempontjainak alkalmazásával zajlott. A tér tervezésének, belső információs rendszerének kialakításában, berendezési tárgyainak kiválasztásában, elhelyezésében szorosan együtt dolgoztak- mivel a tér fejlesztése folyamatában jelenleg is zajlik- dolgoznak, a tervezők a tér leendő lakóival, a DHL munkatársaival.
A terekben egyedi hangulatai hatást nyújtanak a képzőművészeti alkotások: térelválasztó üvegfalak és oszlop grafikák.
A térkialakítási koncepció megalkotása során, a tervezők, - Katona Gyöngyi és Örkényi Antal – törekedtek arra, hogy a tér tervezésébe bevonják a vállalat munkatársait, a tér mindennapi felhasználóit, azzal a szándékkal, hogy elkötelezett lakói, felelős alakítói és fenntartói legyenek munkakörnyezetüknek.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!