H&M - Váci 1.

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft

Kivitelezés / Fitout

Horsens Partners Kft

További szolgáltatók


Cím: 1052, Budapest Deák Ferenc utca 3-5.

Átadás éve: 2016 Q2

Kialakított terület mérete: 370 m²

Irodában dolgozók száma: 10

Bérlő cég: H&M Hennes & Mauritz

Irodaház: Váci 1.


Rövid bemutatkozás

A H&M Hennes & Mauritz nemzetközi ruházati lánc a Váci 1 nem mindennapi szépségű és múltú műemlék épületében tavasszal nyitotta meg egyik legnagyobb üzletét. Az egyedülálló üzlettér felett a 4. emeleten ezzel egy időben került kialakításra a H&M új központi irodája.
A Váci 1 épülete 1915-ben épült, eredetileg az Első Pesti Takarékpénztár főépületeként szolgált, üzletekkel az utcaszinten, irodákkal a közbenső szinteken és lakásokkal a felső, ill. tetőszinteken. Az UNESCO által védett világörökség részét képező épületbe friss, kortárs hangulatú enteriőrt álmodtak meg a tervezők.
A tereket visszafogott, természetes anyaghasználat jellemzi, a fehér és szürke felületeket a padlóról a mennyezetre felfutó faburkolatok lágyítják. A transzparens irodaterek szögletességét a reprezentatív ovális tárgyaló lendületes vonalvezetése, játékos álmennyezeti kialakítása oldja. Az egész iroda egyszerre fiatalos és elegáns, melynek esszenciáját a mennyezetburkolatok és a világítás egyedi kialakítása adja meg.
A H&M nem csak a ruhagyártás terén, hanem az irodája kialakítása során is kiemelt figyelmet fordított a fenntartható, környezettudatos belsőépítészeti megoldások alkalmazására, környezetterhelés csökkentésére. Az irodájukban ezért kizárólag energiatakarékos fényforrásokat használnak, valamint a hűtés- fűtés-ventilláció terén is csakis a legújabb energia- és erőforrás-takarékos berendezések kerültek beépítésre.


Okok, amiért a díjra érdemes

Visszafogott eszközökkel, átgondolt koncepcióval és részletekkel egy elegáns irodatér jöhetett létre, a Váci 1 évszázados múltra visszatekintő épületében. Az épületrész a legmodernebb technikák felhasználásával, de a ház stílusát figyelembe véve lett átalakítva irodai felhasználásra.
Az irodaterek optimális méretűek, egyszerűek és természetesek maradtak, ennek köszönhetően jó energiájú, kellemes környezetet teremtenek az itt dolgozok és az ide látogatók számára is. Az iroda munkatársai az üvegezet megoldásoknak köszönhetően egymást nem zavarva, szeparált módon végezhetik munkájukat az iroda terei mégis teljesen átlátható, térbeli és vizuális egységet alkotnak.
Az irodaterek összképe és harmóniája egyesíti a történeti épület atmoszféráját, a mai kortárs eszközöket és technológiákat. A H&M stratégiai céljai között fontos szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás és környezettudatos működés. Az iroda kialakítás során prioritást élvezett a minőség és fenntarthatóság iránti elkötelezett szemléletét.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!