Debrecen HUB

KépekCím: 4024, Debrecen Piac utca 34.

Kialakított terület mérete: 58 m²

Irodában dolgozók száma: 10

Bérlő cég: Cardio Lingua Pro Kft, Link Global Business Solutions Ltd, GhostMonitor, !gen Debrecen csapatai, TEDxDebrecen, Debrecen Coach Club


Rövid bemutatkozás

Észak-Keleti régiónkban számos különleges érték van, ami hiányozni látszott, látszik, az a felelősségvállaló, vállalkozó szellemű, együttműködő egyén és közösség. Erre a kihívásra mutat utat a Debrecen HUB. A megalapítását az Impact HUB hálózat európai irodáiban, és a budapesti coworking irodákban, elsősorban a Kaptárban tapasztaltak inspirálták.

A HUB-alapítás ötletéhez sikerült több embert megszólítani Debrecenben. 2014-ben az !gen Debrecen képzés keretei között a Debrecen HUB megalapításán is elkezdett dolgozni egy maroknyi lelkes csapat. Szlogenünk is ekkor született: habozni=toporgás, HUBozni = megoldás.

Az !gen program után többször átalakult a csapat, míg végül 2015 júliusában megnyitotta kapuit a Debrecen HUB. Minimal Viable Product-ként indultunk: egy lakás átalakításával a város szívében. A tervezés az érdeklődők bevonásával történt. Fontos szempont volt, hogy az interaktivitáshoz, közös gondolkodáshoz minél több eszköz épüljön be (nagy white boardok a jegyzeteléshez, üzenő fal, vállalkozói fal, könnyen alakítható tér). Az első bérlők startupperek voltak.

Miután megnyílt Debrecen második co-working irodája, a HUB újrapozicionálására volt szükség. A jelenleg két fős, igazi "girl power" csapatunk úgy döntött, hogy a home-office barátságosságát és a koncentrált, hatékony munkavégzéshez szükséges feltételeket egyszerre biztosító vállalkozói tér mellett vállalkozói készségeket és vállalkozói hálózatot is épít. A legfrissebb mottónk szerint TÉR - TUDÁS - TÁRSAK hármas köré épül a tevékenységünk. A jövőképünk egy aktív és sikeres vállalkozói közösség Debrecenben, melyhez a HUB is hozzájárul a saját, inspiráló terével, kapcsolatépítési lehetőségekkel, ön- és közösségfejlesztő képzésekkel, programokkal.


Okok, amiért a díjra érdemes

A vállalkozókat térrel, tudással, társakkal támogató, otthonos közösségi iroda Debrecenben:

TÉR – inspiráló környezet a kimozduláshoz, kis csoportos találkozókhoz, tréningekhez
TUDÁS – tanuló műhelyek a vállalkozói én megismeréséhez, fejlesztéséhez
TÁRSAK – programok egymástól tanuláshoz, alkotáshoz, együttműködéshez

Debrecenben fontos első lépéseket tettünk az együttműködő, vállalkozó kultúra fejlesztéséhez. Egy olyan 21. századi, vállalkozói ökoszisztéma létrehozásának vagyunk úttörői, ahol mindenki tudásmegosztó és tudás befogadó lehet. Kapcsolatokat építünk a hozzánk betérő vállalkozók között. Fókuszba helyezzük a társadalmi vállalkozást.

Az irodatér biztosítása mellett különös figyelmet fordítunk olyan "soft skills"-ek fejlesztésre, melyek előtérbe kerülnek a mai vállalkozásoknál.

Hosszabb távon szeretnénk a szektorok közötti együttműködést támogatni Science Shop létrehozásával.

Az egyik visszajelzés, ami hozzánk érkezett, és amit magunkénak érzünk:
"A Debrecen HUB-ot a szív mozgatja!"


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!