DNV GL Business Assurance Magyarország Kft.

Képek



Cím: 1143, Budapest Stefánia 101-103

Átadás éve: 2016 Q4

Kialakított terület mérete: 210 m²

Irodában dolgozók száma: 7 - 28 fő

Bérlő cég: DNV GL Business Assurance Magyarország Kft.


Rövid bemutatkozás

A megbízóról:
„SAFER SMARTER GREENER” Az élet-, a tulajdon- és környezet védelmének szándékától vezérelve a DNV-GL elősegíti ügyfelei számára üzleti folyamataik biztonságának és fenntarthatóságának fejlesztését. Osztályozási és műszaki biztosítási szolgáltatásokat nyújtunk szoftver és független szakértői tanácsadási szolgáltatásainkon keresztül a maritime, olaj- és gázipari, valamint energia ipari szektorokban. Ezen felül tanúsítási szolgáltatásokat nyújtunk iparágak széles körében. Cégünk nem óriáscég. De minden egyes munkatársunk - beleértve a vezetőséget is - elhivatott a környezetvédelem és biztonságtechnika terén. A legkisebb egységben, a szűk családi körben éppúgy képviseljük ezt a szemléletet, mint cégünk színeiben: világszerte több, mint 100 országban, és 15 000 szakértő segítségével tesszük a dolgunkat nap mint nap a cél érdekében. Hisszük, hogy ez az az út, amely elvezethet oda, hogy a világ biztonságosabb, "zöldebb", vagyis élhetőbb legyen.

Ezeket az alapelveket követjük a mindennapokban, gondosan vigyázunk ügyfeleinkre és munkatársainkra egyaránt.
Saját környezetünk kialakításánal pontosan ezeket az értékeket vettük alapul: biztonságos, folyamatos fejlődést inspiráló de fenntartható élet teret és harmóniát szerettünk volna biztosítani mindannyiunk számára.

Tervezés folyamata: Az aktuálissá vált felújítás mellett Megbízó szükségesnek tartotta a térszervezés újraértelmezését, a jobb munkahatásfok elérése érdekében. Már a brainstormingok szakaszában biztosan tudtam, hogy nem szabad a hagyományos módon felosztani a szobákat. Így születtek a szabálytalan, transzparens és egyszerre lezárt terek. Így kapott létjogosultságot a sok növény. A környezettudatosság fontos szempont, így került kiválasztásra a szőnyeggyártó, kizárólag ledes fényforrások kerültek beépítésre, és optimalizáltuk a már meglévő légtechnika működését. És mindenhová jut napfény.


Okok, amiért a díjra érdemes

Wellness hétvége után, hétfőn bemenni az irodába... Megvan az érzés?
Egy otthonos, nyugodt, emberközpontú, mégis a természetet közelhozó, világos, napfényes, kényelmes irodatér kialakítása volt a cél, ahová nem teher reggel megérkezni.
A cégvezetőkkel szoros együttműködésben talán elértük ezt.
Mivel sikerült a napsütést a legbelső helyiségig "elvezetnünk", valamint kialakításra került egy nagyméretű zöld fal, és egy kis belső kert is, így az a munkatárs sem marad fény, de még zöldfelület nélkül sem, akinek nem "ablak mellé szól a jegye".
Az iroda hűen követi a környezet, a Stefánia út villa- és fasora által meghatározott vonalát, nagyvonalúságát.
A kivitelezésnél az ergonómia mellett különösen nagy hangsúlyt kapott a környezettudatosság, amely a projekt több elemében tettenérhető.

Megbízó mondta:
„- a tervezői koncepció azonnal megragadott mindannyiunkat. Azt tette valóságossá, amit még megfogalmazni is nehezen tudtunk
- összhangban legyenek a felhasznált anyagok és megoldások mindannyiunk értékeivel
- a célunk az volt, hogy egy olyan (iroda)térben létezhessünk napközben ami
o modern, de időtálló környezet
o kényelmet és békességet áraszt
o bent vagyunk, de mégis „miénk a tér”
o ami letisztult és világos
o elegáns, de mégis otthonos, barátságos
o lehetővé teszi a közös térben való munkavégzést, de mégis megmarad az egyéni szabadság
o ami kihozza mindannyiunkból a legjobbat „


Közreműködők


Hozzászólások