AutSoft InfoPark

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

AutSoft Kft. / Dr. Forstner Bertalan

Irodabútor

Janszim Kft. / Szimion János

Modulyss - Decor Floor Kft.

Kivitelezés / Fitout

törlhető - FITOUT Zrt. - törölhető

További szolgáltatók


Cím: 1117, Budapest Neumann János utca 1

Átadás éve: 2016 Q1

Kialakított terület mérete: 290 m²

Irodában dolgozók száma: 24

Bérlő cég: AutSoft Kft.

Irodaház: Infopark A épület


Rövid bemutatkozás

Az AutSoft Kft. az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai informatikai vállalkozás, amelynek új irodájában a bővülő csapat mérnökei végeznek kutatás-fejlesztési tevékenységet. Az irodaház-választásnál fontos szempont volt a BME közelsége, valamint a közvetlen bejárat. A bejáratoktól az egyes helységekig a szőnyegpadló designjába rejtett welcoming vörös szőnyegsáv vezeti a látogatót, s ez a sáv játékosan folytatódik a falakon, mintegy keretbe foglalva az írható tapétákat. Különösen izgalmas, ahogy ez a minta harmonizál az Infopark díszkő burkolatával, ezáltal elmosva a kint és bent határait. Ugyanezt erősíti, hogy minden egyes helyiséget természetes megvilágítás tesz élhetővé a hatalmas ablakok által, a beltér ügyes kialakításának köszönhetően. A tereket tovább tágítják a szomszédos szobákat összekötő, írható-rajzolható üvegablakok. Az alma mater, vagyis a BME adja az iroda alap vörös-fehér színvilágát, emellett a változatosságot a sokszínű ergonomikus irodaszékek, design fogasok biztosítják. Az iroda egyedi bútorai megegyező színvilággal és fényjátékkal bírnak.

Az előtérben zajló életbe az étkezőfülkét egy hatalmas üvegablakkal vontuk be, amely az ételillatot viszont távol tartja. A csoportmunkában a legjobb ötletek gyakran egy capuccino mellett születnek, vagy az iroda előtti teraszon, vagy a kialakított bárpulton. Bár a mérnököktől nem idegen a technológia látványa, az IT infrastruktúrát (nyomtató, fénymásoló, router stb) a recepcióspultnál egy pengefal mögé, mégis elérhető helyen alakítottuk ki. A tágas munkaállomásokon kívül elérhetőek az álló egyéni- és csoportmunkára alkalmas open space irodahelyek, a rekreációs- és kreatív szoba (különféle ülőalkalmatosságokal a változatos testhelyzetekhez), a szociális tér csocsóasztallal, vagy a hangszigetelt Skype- illetve telefonfülkék, amelyeket retro IT kiállításokról vásárolt belső elemek (lámpa, pénzbedobós telefon stb) díszítenek.


Okok, amiért a díjra érdemes

Mind a színvilágot, mind a funkcionalitást tekintve az iroda kialakítása illeszkedik a meglévő környezethez, miközben a hagyományőrzést táplálja a BME színvilágával, a szakma múltjához kötődő magyar retro elemekkel. A kialakításnál fontosnak tartottuk, hogy ne „konzerv” irodát építsünk az unalomig ismert, fantáziátlan, motivációs falmatricák, „lapraszerelt” design elemek megvásárlásával, hanem időt és kreativitást rászánva saját magunk tervezzük az előző irodáink tapasztalatai alapján a teljes belső kialakítást, alaprajzot, bútorokat, és a kollégák művészi igényességű fényképei, montázsai díszítsék a belső tereket, így mindenki magáénak érzi a munkahelyét. Az irodabútorost, belsőépítészt ezen szempontok mentén választottuk ki.
A mérnökök egészségét tartottuk szem előtt a természetes megvilágítás kompromisszumok nélküli megkövetelésével, az ergonomikus irodaszékekkel, álló munkavégzést lehetővé tevő felületekkel, növényekkel. Az iroda alaprajzát ezeknek megfelelően találtuk és alakítottuk ki.
Mivel az agilis csapatok sokszor "mozgás közben" jutnak a mérnöki feladatokhoz szükséges megoldásokra, minden szobában, közösségi helyszínen írható tapéta, illetve üvegablakok állnak rendelkezésre, így kihozva a maximumot a diffúz és strukturált gondolkodás kombinálásának kikényszerítésével.
Mindez együttvéve azonban akkor vált csak igazán értékké, amikor megjelentek benne azok az emberek, akik egyéniségükkel élővé tették a környezetet. Irodánk lüktetését a környezet, a tárgyak és a benne dolgozó kollégák együttesen teszik egyedülálló értékké számunkra és partnereink számára.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!