HORTONWORKS Budapest Office

Képek


Szolgáltatók

Kivitelezés / Fitout

ETNA

Tervezés / belsőépítészet

GASPARBONTA

Irodabútor

Steelcase

További szolgáltatók


Cím: 1077, Budapest Wesselényi 16.

Átadás éve: 2016 Q2

Kialakított terület mérete: 290 m²

Irodában dolgozók száma: 28

Bérlő cég: HORTONWORKS / SequenceIQ

Irodaház: Central Udvar


Rövid bemutatkozás

A Hortonworks egy kaliforniai székhelyû szofterfejlesztô cég, ami teljesen nyílt forráskódú, Apache Hadoop elnevezésű adatfeldolgozó rendszert kínál, amely üzleti felhasználású adatapplikációk fejlesztésére használható. Magyar leányvállalata, a SequenceIQ Hadoop alapú fejlesztéseken dolgozik, amelyek segítségével platformok széles skáláján válik automatizálhatóval az adatokkal való munka.

-

Lehetôségünk nyílt folytatni egy tavaly elkezdôdött együttmûködést, miután 2015-ben már terveztünk egy irodát a SequenceIQ - a budapesti fejlesztôcég akiket felvásárolt a Hortonworks - számára. Az új iroda ugyanazon épületben található, mint a tavalyi, három emelettel a korábbi alatt, megegyezô kontúrokkal. A tavalyihoz hasonlító koncepcióval, de más eszközökkel folyattuk a munkát, hogy ismét egy minden dolgozó számára nyitott, játékos, befogadó környezetet teremtsünk, amolyan "játszóteret felnôtteknek".


Okok, amiért a díjra érdemes

Egyszerû színeket használtunk nagy üvegfelületeken, pirosat, zöldet és kéket - a monitorok által használt alapszíneket az összes látható szín leképzéséhez. A mennyezet a nyitott irodai terekben egy általunk egyedileg ide tervezett tapétával van borítva, egy pöttyökbôl álló felhôt ábrázol. Pont úgy, ahogy az igazi felhôket is kis vízcseppek sokasága, illetve az adatfelhôket is kis adatdarabkák alkotják.

Rengeteg helyen használunk fa felületeket - padlóburkolatként, térelválasztóknál, beépített bútorokon - és sötétre festett falfelületeket, hogy meleg, otthonos légkört teremtsünk bizonyos helyeken. Sok, változatos típusú ülôhely van az irodában, hogy az itt dolgozók megtalálhassák a nekik leginkább megfelelô ülôhelyet. Több, mint száz növény került beültetésre az irodába, hogy nagy, élô zöld felületeket is lássunk munka közben, ami elengedhetetlen a városi, digitális èlet folyamán a belsô egyensúly megtartásához.

A legjobb - a látható szerver mellett - a nyitott irodaterek közötti pihenô rész, puha szônyeggel, babzsákokkal, rengeteg növénnyel - a lugas kortárs megfelelôje. Adjuk ezt hozzá az iroda két végén található 3D mintás csempék tükrözôdéséhez a nagy színes üvegfelületekben - például a 'Hotline Bling' nevû helyiség falaiban - valamint az élénk színekhez, nyitott terekhez és a zöld felületekhez. Ez a mi víziónk a kortárs irodákról, a 'felnôtt játszótér'.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!