Nordic Light

Képek

Az Év Legzöldebb Projektje 2016 GyőztesCím: 1134, Budapest Kassák Lajos utca 19-25.

Átadás éve: 2016

Ingatlan mérete: 26200 m²


Rövid bemutatkozás

A Nordic Light irodaház a Skanska legújabb LEED Gold előtanúsított fejlesztése. Az átadás 2016 decemberében várható. Az irodakomplexum 26.200 négyzetméter irodaterületet kínál 7 emeleten, étteremmel, és számos szolgáltatással. A parkolásra 3 mélygarázs szinten nyílik lehetőség.
A belső udvar és kert, amely az étterem teraszához kapcsolódik, pihenésre csábítja a pihenni vágyókat, míg az épület köré ültetett fák a Váci út zajától védik mind a gyalogosokat, mind az épületben dolgozókat.
A Nordic Light irodaházat a helyszín, az energiahatékony technológiai rendszerek, valamint a kiemelkedő építészeti megoldások teszik Budapest egyik legvonzóbb irodapiaci fejlesztésévé, és a Skanska portfólió újabb figyelemreméltó zöld épületévé.


Okok, amiért a díjra érdemes

Zöld megoldások:

A Nordic Light irodaépület tervezett éves energia-felhasználása 95-96 kWh/m2, ami 37-41 százalékkal alacsonyabb a magyar építési előírásokban szereplő értéknél.
Az épület tetejére napelemes paneleket kerültek felszerelésre, melyek a becslés szerint évente hozzávetőlegesen 50 000 kWh elektromos áram megtakarítást teszik lehetővé.

Az épületben kizárólag hatékony vízfelhasználású szerelvények és berendezések, így víztakarékos toalettek és alacsony kifolyású csapok lettekbeépítve. A 100-110 m3-es tárolótartállyal felszerelt esővíz- és talajvíz-hasznosító rendszer fedezi az épület teljes toalett- és piszoár-öblítési igényét. Az esővíz-hasznosító rendszer táplálja a csepegtetéses öntözőrendszert, amely hatékonyan ellátja az ingatlanon található kert öntözését.

Az alacsony környezeti hatású anyagok között megemlíthető a 100%-ban újrahasznosított acélból készült szerkezeti acél, amelyet egy észak-magyarországi regionális beszállítótól szereztünk be. A szőnyegek 45%-ban újrahasznosított anyagból készültek, és minden ragasztó, tömítőanyag, szőnyeg és festék teljesíti a LEED VOC minősítési követelményeket.

Továbbá helyi növényzettel beültetett zöld kert, zöld tetőteraszok és függőleges zöld fal teszik még élhetőbbé és zöldebbé az épületet.


Nemzetközi zöld minősítés(ek)

LEED Gold


Közreműködők

Tervező

Mérték Group Zrt.

Fejlesztő

Skanska Magyarország Ingatlan Kft


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!