Hungarian Talent's House (ExperiDance Székház)

KépekCím: 1138, Budapest Váci út 152-156.

Átadás éve: 2016 Q1

Kialakított terület mérete: 1811 m²

Irodában dolgozók száma: 99

Bérlő cég: ExperiDance Production - tulajdonos


Rövid bemutatkozás

Az ExperiDance Production 2016 januárjában az egykori Láng gépgyár épületébe költözött.
A tervezés és a kialakítás már 2014-ben megkezdődött, végleges formáját 2016 januárjában nyerte el. A cég dinamikus növekedése megkívánta egy nagyobb iroda kialakítását, ezzel tovább növelve a hatékony működést.

Az egykori gépgyár 1890-ben épült, Alpár Ignác tervezte. Mivel az épület műemlékvédelem alatt áll, így bizonyos elemek megmaradtak, rekonstruálásra kerültek: ilyen a homlokzat jellege, valamint az egykori nyerstéglaborítás, amely a felújításnak köszönhetően ismét az irodaház meghatározó elemévé vált.

A Hungarian Talent’s House belső tervezésénél az volt a fő szempont, hogy mindenhol az az egyediség köszönjön vissza, amely az ExperiDance világára is jellemző. A hagyományok és innováció kettősségében épült fel a szentély, egyedülálló stílus köszön vissza minden egyes négyzetcentiméteréről, az egész épületet pedig az összetartás és a családias hangulat lengi körül.

A modern recepció és a lobbi kialakításánál figyelembe vették a látogatók kényelmi szempontjait, és hogy már várakozás közben is megismerkedhessenek a társulattal. A földszinten található egy üvegborítású falakkal rendelkező, impozáns tárgyaló, valamint a földszinti irodák. Ezen a szinten található az ExperiDance klub és a konyha is. A földszinti rész összesen 394m2.

A próbatermek mintegy 734 m2 területet ölelnek fel, és művészfolyosókon a táncosok életnagyságú inspiráló képeit láthatjuk.

A 197m2 területű emeleten található a titkárság, az értékesítési osztály, egy igazgatói tárgyaló, valamint az elegáns tulajdonosi szobák.

2016 októberében nyitott meg az ExperiDance Táncakadémiája, mely a székház egyik szárnyában kapott helyett 477 m2-en. Itt tanulnak azok a gyerekek, akik szeretnének megismerkedni az ExperiDance táncstílussal. A Táncakadémia folyosóin és próbatermein az ExperiDance-től megszokott elegancia és profizmus, öltözőiben a gyerekek igényeihez igazodva a vidámság dominál.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az ExperiDance székháza olyan, mint maga az ExperiDance: egyedi, magas színvonalú és különleges. Ahogy az ExperiDance a hagyományt az innovatív, modern elemekkel, stílusokkal vegyíti a színpadon, ugyanez köszön vissza a tereken.
A székház egy inspiráló környezet mind a táncosoknak, mind az irodai dolgozóknak. Az épület minden szegletén érződik a tánc iránti tisztelet, alázat és elhivatottság: az ExperiDance számára kiemelkedő jelentőséggel bíró emlékek, eredmények, fotók, vitrinekben kiállított díjak, fényújságokon megjelenő előadások kép formájában, vagy akár a társulat alapítási idejének emléket állító csillagkép is helyet kapott.
Mindenhol egyedi ötletekkel találkozhatunk. A földszinti tárgyaló egy emelkedett hangulatú terem üvegfalakkal. Az ExperiDance első jubileumi előadásának, az Ezeregyévnek állít emléket egy teljes falat kitöltő, impozáns megvilágítású óriásmolinó. Az emeleti tárgyaló egyik különlegessége a fali dekoráció, amely apró kockára vágott tükördarabokból áll és a hang frekvenciájának alapján került elrendezésre.
Az ExperiDance Táncakadémia folyosóin neves koreográfusoktól, táncszakmában elismert művészektől lelhetőek fel idézetek, erősítve a tánc iránti szenvedélyt és elhivatottságot.
Az udvar az egykori gépgyár korstílusát idézi: rózsabokrok és csordogáló, kis szökőkutak teszik még hangulatosabbá, az ExperiDance-re is jellemző újító jelleget pedig egy piros telefonfülke szimbolizálja.
A Hungarian Talent’s House több mint egy iroda: táncosok és a társulat munkáját segítő varázslatos táncbirodalom iroda formájában. Mindennek megvan a helye és funkciója, mindent az összetartozás és tánc iránti szeretet érzése leng körül. A rózsakert, melynek virágait a táncosok és a dolgozók saját településükről hozták, majd ültették el saját kezűleg, szintén összetartozásukat szimbolizálja: bár mindenki máshonnan érkezett, a cél azonos.

Az ExperiDance székháza fentebb leírt különlegességei miatt érdemes a rendkívül megtisztelő „Az Év Irodája díjra”.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!