Loxon Solutions HQ

Képek


Szolgáltatók

Irodabútor

Decor Floor Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Mashroom Design

További szolgáltatók


Cím: 1134, Budapest Lőportár utca 20B

Átadás éve: 2016 Q3

Kialakított terület mérete: 950 m²

Irodában dolgozók száma: 75

Bérlő cég: Loxon Solutions Zrt.


Rövid bemutatkozás

Cégünk egy rendkívül dinamikusan fejlődő banki szoftver fejlesztési szférában működő 100%-ig magyar tulajdonban lévő, javarészt Y generációs kollégák által alkotott vállalkozás A nemzetközi piacon tett kutatásaink során felismertük, a megfelelő dolgozói környezet fontosságát és szükségszerűségét, mely hitünk szerint javítja az abban alkotók hatékonyságát.

A Loxon Solutions Dévai utcai több, mint 1000 négyzetméteres irodáját a Mashroom Design csapata tervezte és keltette életre 2015-ben, melyet 2016-ban a Lőportár utcai főhadiszállás átépítése követett. A feladat nehézsége egyben különlegessége abban rejlett, hogy nem klasszikus irodaépületről van szó, hanem a 950 négyzetméternyi terület 17 lakás összenyitásával alakult ki annak minden előnyével és hátrányával, melynek közel 70%-a open office jelleggel működik.

Az irodatér kisebbik része cellázott, közel 15 munkatársnak otthont adó utcai fekvésű vezetői és középvezetői iroda. A cég termékeinek jellegzetes színei adják az egyes irodák kiegészítő színskáláját az alap meleg szürkével kombinálva. A közel 60 munkatársnak otthont adó open office irodatér napfényes, míg a zegzugos pihenő részek nyugati és északi tájolásúak, növelve ezek intimitását és nyugalmát.

Az ergonomikus térszervezés mellett egy szerkezetelvű irodai kialakítást követtünk, mely megmutatja az épület és a térbe bekerülő elemek valódi szerkezetét, felvállalva azok csomópontjait, ezzel biztosítva egy rendkívül modern teret. A nyitott álmennyezet, a mobil térelválasztók, pihenő részek, a nappali könyvespolc kialakítása mind ezen gondolat mentén készültek.
Dolgozóink a számítógépes munkaállomásoktól pár lépésre otthonosan érezhetik magukat, feltöltődhetnek, inspirálódhatnak. A design szerves részét a 60-70-es évek felújított, újragondolt ülőbútorai képezik, kiegészítve a romkocsmákból, modern pubokból ismert anyaghasználattal, zártszelvény struktúrákkal, OSB lapokkal, raklapokkal.


Okok, amiért a díjra érdemes

Új irodánk azon kevés magyarországi irodák egyike, melyben szinte minden bútor és térbútor egyedi tervezésű. Az irodai székeket leszámítva a Mashroom Design csapata minden részletet maga álmodott és valósított meg. Számunkra és a tervezők számára nem az jelentette a kihívást, hogy sorozatgyártott irodai termékekből ízlésesen összeválogassa a megfelelő darabokat, hanem, hogy minden egyes részletet a többihez tervezzen, ezzel kialakítva a térben a lehető legnagyobb harmóniát. Így nem kellet megalkuvásokat kötnünk anyag és színhasználatban, hanem a kirakós minden darabját pontosan a helyére tudtuk illeszteni. Emellett ez a tervezési mód sokkal költséghatékonyabb, mint a design cégek által kínált bútorok beszerzése, ugyanakkor a kézi munkával, szinte prototípusként gyártott térbútorok nagyfokú egyediséget biztosítanak az irodatérnek. Ez, a jóval több energiát és kreativitást igénylő tervezési folyamat meghozta gyümölcsét: olyan irodában dolgozhatunk, mely nem hasonlít a többi, mostanában kialakított iroda térhez.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!