metaloBox

Képek



Cím: 8000, Székesfehérvár Had utca 1-3

Átadás éve: 2015 Q3

Kialakított terület mérete: 500 m²

Irodában dolgozók száma: 36

Bérlő cég: metaloBox Kft.


Rövid bemutatkozás

A metaloBox® Kft. felújított irodája a székesfehérvári Vállalkozói Központ első emeltén került kialakításra, ahol a cég az 1997-es indulás óta fogadja vendégeit. Mivel az irodaház egy régi, az 50-es években épült orosz laktanyából lett átalakítva irodaházzá, így régóta megfogalmazódott bennünk, hogy a nyomokban szocialista jellegű tereket szeretnénk modernizálni. A kérdés csak az volt, milyen mértékű legyen ez az átalakítás. 2015 év elejére döntöttünk: a metaloBox márkanév megérdemel egy hozzá méltó, teljesen új környezetet, amely kommunikálja az ide érkező vendégeknek a cég piacvezető pozícióját.

A felújításnak nagy lelkesedéssel álltunk neki egy olyan csapattal a hátunk mögött, akiknek köszönhetően mindösszesen 9 hét alatt elkészültünk.

Célunk egy olyan iroda kialakítása volt, ahol a funkcionalizmus és a minimál stílus egyaránt érvényesül, így nem is volt kérdéses, hogy a skandináv ipari arculat irányába megyünk. Ehhez azonban a teljes belső terek átalakítása szükséges volt.

Ahol lehetett üvegfalakat helyeztünk el, hogy a tereket tágasabbá varázsoljuk, a dolgozók komfortérzete miatt néhány irodában akusztikus álmennyzetetet és szőnyegpadlót helyeztünk el, a teljes infrastruktúrát felújítottuk, és közös tereket alakítottunk ki.

Ahhoz, hogy az iroda hangulata olyan legyen, ahova az emberek nap mint nap szívesen bejárnak dolgozni, az apró részletekre különösen nagy hangsúlyt fektettünk. Főként az egyszerűségre és természetességre koncentráltunk, amellyel együtt a metaloBox® életérzést is kommunikálni szerettük volna. Mivel fém öltözőszekrényekkel foglalkozó cég vagyunk, fontos volt számunkra, hogy bútoraink az irodánk részét képezzék. Így hát ötvöztük a fém szilárdságát, és a fa természetességét, így karakteres ám mégis barátságos és lágy helyiségeket sikerült kialakítanunk. A tereket kevés színnel varázsoltuk fiatalossá és vidámmá.

Úgy gondoljuk, hogy ez a modern, fiatalos, letisztult iroda nemcsak ma, hanem akár 10 év múlva is megállja a helyét.


Okok, amiért a díjra érdemes

Olyan irodát szerettünk volna kialakítani, ahol nem csak a munkatársak, hanem a hozzánk látogató vendégek is komfortosan és jól érzik magukat. Mivel a teljes cégre a barátságos, közvetlen hangulat a jellemző, így ezt a design-ban is szerettünk volna visszaadni. Emellett az is szempont volt számunkra, hogy egy olyan irodát alakítsunk ki, amely nem csak az aktuális trendeknek felel meg, hanem 10 év múlva is megállja a helyét. A kevés, ám intenzív szín, a sok üvegfal, a növények, a játékos kiegészítők és plusz megoldások egy olyan irodát eredményeztek, ahol öröm a mindennapi munka.

Az öltözőszekrények területén már piacvezetők vagyunk, amelyet az irodával is kommunikálni szerettünk volna. A helyiségeket elválasztó üvegfalaknak köszönhetően minden iroda világossá, tágassá és a fényeknek köszönhetően játékossá vált, valamint a munkatársak sincsenek elszeparálva egymástól. A dolgozók komfortérzetét szerettük volna tovább növeli a teljesen új iroda berendezéssel: ergonomikus, minden igényt kielégítő irodaszékek; a legoptimálisabban elhelyezett munkaállomások.

Az irodát 3 hónapja vette birtokába a teljes csapat. Mivel elsősorban számukra készült az új környezet, így az elégedettségüket is folyamatosan felmérjük, és a kéréseiket igyekszünk teljesíteni. Az eddigi visszajelzések azonban azt mutatják, hogy jó irányt választottunk.


Közreműködők


Hozzászólások