Nordic Light Trio

Képek


Szolgáltatók

Irodabútor

Haworth Magyarország Kft.

Kinnarps Hungary Kft

Nowy Styl Hungary Zrt.

Projektmenedzsment

Jones Lang LaSalle Kft.

Költöztető cég

SantaFe Kft.

Bérbeadó

Skanska Magyarország Kft.

Kivitelezés / Fitout

Újlaki Építő Kft.

Value 4 Real Építő

Tervezés / belsőépítészet

Value 4 real

További szolgáltatók


Cím: 1133, Budapest Véső 7.

Átadás éve: 2020 Q3

Kialakított terület mérete: 14000 m²

Irodában dolgozók száma: 1200

Bérlő cég: Roche Szolgáltató (Európa) Kft.


Rövid bemutatkozás

2020 nyarán elkészült a XIII. kerületben sikeresen működő Nordic Light irodakomplexum harmadik, egyben utolsó fázisa, a Nordic Light Trio névre keresztelt létesítmény, amelynek legnagyobb bérlője a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. A cég a Roche cégcsoport leányvállalataként 2006-ban alakult meg Budapesten, azóta évről évre növekszik, ma már több mint 1200 embert alkalmaz. Új otthonának fejlesztője a Skanska Magyarország, az épület terveit pedig a Paulinyi-Reith & Partners készítette.

A projekt legújabb, „A” kategóriájú, hétemeletes épülete 14 000 négyzetméternyi bérelhető területtel, 223 parkolóhelyet biztosító mélygarázzsal és 2400 négyzetméteres parkosított kerttel rendelkezik. Az Árpád híd közelében, a Váci úti irodafolyosó kiemelt helyén található épületegyüttes könnyen megközelíthető számos közlekedési eszközzel, a belváros pedig mindössze 10-15 perc alatt elérhető. A Roche Szolgáltató (Európa) Kft. közel 10 500 négyzetméternyi területet bérel, ahonnan globális támogatást és szakmai tanácsadást nyújt a Roche több mint 120 leányvállalata számára pénzügyi, beszerzési, emberi erőforrás és számítástechnikai területeken.

Mint minden Skanska fejlesztés, a Nordic Light Trio is a környezettudatosságot szem előtt tartva épült meg. Ez az építtető első magyarországi, WELL minősített projektje, és a LEED Gold tanúsítvány megszerzésére is törekszik. A komplexum fejlesztése során a fenntarthatóság, a dizájn, a digitalizáció és a kényelem korszerű megoldásait alkalmazták, ilyenek például a kertből nyíló kerékpártárolók és öltözők, zuhanyzók, zárható szekrények, valamint a töltővel felszerelt parkolók, amelyeket elektromos autók számára alakítottak ki. Az épület otthonos belső terei hozzájárulnak a dolgozók hatékony napi munkájának támogatásához, míg az építtető skandináv örökségét tükröző lobby hangulatos légkörrel egészíti ki a Nordic Light Trio multifunkcionális környezetét.


Okok, amiért a díjra érdemes

A belsőépítészeti designt és kiviteli terveket a Value 4 Real készítette, de a tervezésben, a tárgyalók elnevezésében, az étkezde fali dizájnjának kialakításában, valamint a bútorok kiválasztásában a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. projektcsapata, valamint számos alkalommal a cég többi munkatársa is aktívan közreműködött. Az iroda kialakítása moduláris rendszerben történt, amelynek célja a cég későbbi létszámbeli vagy strukturális változásainak rugalmas lekövetése. Ebben a rendszerben jól átgondolt arányban kapnak helyet az open office területeken túl a létszámhoz igazított, különböző funkciójú zárt helyiségek és kiszolgáló területek. A tevékenységalapú, vagy más néven ABW (Activity Based Working) kialakításnak köszönhetően mindenki megtalálja az aktuális elfoglaltságához leginkább passzoló teret, legyen szó csoportos megbeszélésről, elmélyült munkáról, ötletelésről vagy kikapcsolódásról.

A szinti bejáratok forgalommal és zajjal terhelt területeit, valamint az open office részeit különböző méretű tárgyalók és zárt irodák választják el. A nyitott irodaterek zsongását jól ellensúlyozza a nagy mennyiségű focus room, phone box és check-in box, melyek az egyéni, elmélyült munkavégzéshez biztosítanak speciálisan kialakított tereket. A bejárati területek központi részeinél kaptak helyet azok a lazább funkciójú közösségi terek, amelyek egyaránt alkalmasak rövid kikapcsolódásra egy kávé mellett, valamint kötetlenebb informális meetingek lebonyolítására.

A földszinti területeken speciális funkciójú terek létesültek. A központi étkező az iroda egyik pezsgő élettere, míg a mobilfalakkal rugalmasan variálható oktatási központ a 20-30 fős továbbképzésektől a 200 fős konferenciákig sokféle eseménynek adhat otthont. Külön érdekességei az irodának a teljesen egyedi kialakítású zenekari szoba, a tetőterasz, vagy a relax szobák, amik nem csak tovább színesítik az amúgy is széles, funkcionális repertoárt, hanem hozzájárulnak a munkavállalók kikapcsolódásához is.

A belsőépítészeti design barátságos és természetes hangulatot áraszt, mely formavilágában is a Roche stílusát idézi. Főbb koncepcionális elemek a faburkolatok, a sok zöld növény és mohafalak, valamint a ferde vonalvezetés, ami több felületen is megjelenik, legyen szó a szőnyegekről, falakról, üvegfal grafikákról vagy lámpatestekről. A bútoroknál fontos szempont volt a meglévő, jó állapotban lévő darabok átköltöztetése a korábbi irodából, ami a fenntarthatóságra figyelő cégnél fontos elvi kérdést is jelentett. Az iroda egyik további különlegessége, hogy Magyarországon csak itt található meg az Ammonia Chiller nevű speciális légtisztító berendezés, amelyet a bérlő kifejezett kérésére szereltek be az épületbe.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!