VCC Live

Képek



Cím: 1112, Budapest Balatoni út 2/A

Átadás éve: 2020 Q4

Kialakított terület mérete: 1684 m²

Irodában dolgozók száma: kb. 100

Bérlő cég: VCC Live

Irodaház: Budapest ONE


Rövid bemutatkozás

Cégünk 2019 óta módosított logóval és új arculati elemekkel büszkélkedhet, melyek számtalan lehetőséget biztosítanak a továbbgondolásra, így lelkesen vetettük bele magunkat a terek csinosításába. Az irodába való belépésnél egy lenyűgöző, színes, de mégis letisztult, tágas, növényszigetekkel tarkított térben találjuk magunkat. Az épület egyedi, íves formájának köszönhetően az open office tér kialakítása is különlegesebbé tudott válni, a kilátás pedig pazar.

A brand elemek és színek enteriőrben való hangsúlyos megjelenése mellett új célként fogalmaztuk meg a zöld terek – "city green" – koncepció kialakítását, ami összecseng a vállalati értékekkel: felelős gondolkodás, a környezet tisztelete, humánum, transzparencia. Törekedtünk arra, hogy ezen igényeket ne irreális áron valósítsuk meg, hanem könnyen beszerezhető elemekből, a lehető legkevesebb környezeti terheléssel építsünk magunknak oázist.

A brand stratégiának megfelelően a fehér szín dominál, így a tér légies és letisztult, melyet élénk színekkel és a másodlagos arculati elemeink (hatszög, kör, pötty, pöttyökből készült sorminta) kombinálásával tettünk játékossá.

A recepciós pultot és környékét óriás, 3D hatású világító hatszögek teszik vidámmá korall és cián színben (másodlagos arculati színek), kontrasztként apróbb, színes grafikákkal díszítettük a falat, melyek speciális fóliából készültek. A további fehér falfelületek megtörésére az ajtókat sötétkék (navy blue – elsődleges arculati szín) fóliával vontuk be – egyedi színű ajtó rendeléséhez képest ezzel jelentősen csökkentettük a kiadásainkat.

A recepciós pult mögött, szemben a bejárattal a teljes falat egy háttérvilágított, perforált fémlemez uralja, melyben a logónkon kívül a pöttyökből készített minta köszön vissza. Költséghatékony és zseniális ötlet mind funkció, mind design szempontból: éteri fény világítja meg a recepciót, miközben a brand is érvényesül. Az ügyéltérben található mosdó férfi-női jeleit arculati elemeinkből építettük fel.

A recepció közeli ügyféltérben a "city green" koncepció jegyében süllyesztett növénytálcákat helyeztünk el és burjánzó, zöld oázist hoztunk létre a tárgyalók környékén. A növények megfelelő kondícióját nagyobb spektrumú és fényerősségű beépített mennyezeti lámpákkal segítjük. Virágzó növények esetében törekedtünk rá, hogy arculati színünknek (koral) megfelelő típusokat válasszunk. Az ügyfelek kényelmes kanapészigeten várakozhatnak, melynek formája, színe és elemei óriás kövekre emlékeztetnek (=city green).

A tárgyalók üvegajtaját egyedi designnal ellátott, homok fúvott betekintésvédelmi fóliákkal láttuk el, így megőriztük a tér légiességét, biztosítottuk a fény beáramlását, finom grafikákkal erősítettük a brand jelenlétét és nem utolsó sorban némi intimitást is biztosítottunk a zárt ajtós megbeszélésekhez. Ügyféltárgyalóinkat speciális "égbolt" hatású beépített mennyezeti világítással szereltük fel, így természetes hatású a fényt biztosítunk, ami kellemesebb a szemnek.

A tervezés és kialakítás során a dolgozók egyedi igényeire is próbáltunk figyelmet fordítani. A recepciótól és ügyféltértől elzárt óriás munkaterekben a dolgozók zavartalanul koncentrálhatnak feladataikra. Az egyes részlegeket egyedi térelválasztókkal szeparáltuk el egymástól. Többféle pihenőszobát biztosítunk kényelmes kanapékkal, ergonomikus fotellel és lábtartóval. A dolgozói terekben is létrehoztunk növényszigeteket és sok-sok növénnyel és színes kaspóval díszítjük a teret a jobb közérzet érdekében.

A világítás kiválasztásánál egy olyan intelligens rendszert építettünk be, ami lehetővé teszi a lámpatestek teljesen egyedi, digitális beállításait egyedi fényigénytől függően. Az open office terek még nem a végleges állapotukat mutatják: lesznek még falgrafikák, betekintésgátlók, amik szintén fel fogják dobni a tereket.

A kialakult helyzet miatt a költözés tervezésénél szem előtt tartottuk, hogy csökkentsük az érintkezések számát így óvva a dolgozók egészségét.


Okok, amiért a díjra érdemes

- Dizájnos, modern, letisztult megjelenés
- Lenyűgöző ügyféltér ami összhangban van a VCC branddel
- Rengeteg növény és több beltéri növénysziget az iroda egész területén
- Relaxálásra, közösségi elvonulásra alkalmas terek
- Okos világítás: digitálisan, egyénileg szabályozható lámpatestek
Az openoffice tér ellenére nagy hangsúlyt fektetett a tervező a jó akusztika biztosítására: egyedi, több funkciót ellátó térelválasztók az egyes munkaállomások között, a padlószőnyeg kiválasztásánál is szempont volt a megfelelő akusztika illetve az álmennyezetnél is hasonló kritériumok lettek figyelembe véve
- Energiatakarékossági és környezetvédelmi megoldások:
1. Vízfogyasztás: Flow control - minden WC-t tartalmazó vizesblokk vízellátása időzítővel/jelenlétérzékelővel van vezérelve.
2. Energiafogyasztás: A jelenlétérzékelőkkel összekötött termosztátok miatt minimalizálva lett a felesleges hűtés és fűtés az iroda területén.
Intelligens világítási rendszer alkalmazása


Közreműködők

Növénydekoráció

BSB Smart Kft.

GARDENWORKS Kft.

Ingatlanfejlesztő

Futureal Group

Irodabútor

GGreen Interior Kft.

Value4Real Építő

Kivitelezés / Fitout

Pedrano Construction Hungary Kft

Skicc-Art Építésziroda

Világítástechnika

Solinfo Group

Tervezés / belsőépítészet

Value4Real


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!