CPI Hungary Kft.

KépekCím: 1138, Budapest Dunavirág utca 2-6


Rövid bemutatkozás

A CPI Property Group a csehországi, berlini és a közép-kelet-európai térség vezető ingatlan tulajdonosa. A 7.9 milliárd Euro összértékű széleskörű, magas minőségű 366 ingatlan, 11 országban helyezkedik, mely állomány üzemeltetését is a vállalat végzi.
A CPI Property Group első féléves árbevétele, 322 millió euró, amely 13%-os éves növekedést jelent, megőrizve domináns pozícióját a Cseh Köztársaságban, Berlinben és a közép-kelet-európai régióban.
Jelenleg a CPIPG:
No1. office tulajdonos Prágában
No1. retail tulajdonos a Cseh Köztársaságban
No1. office tulajdonos Berlinben
No2. residential tulajdonos a Cseh Köztársaságban
A CPI élénk nemzetközi kötvénypiaci tevékenysége újabb lökést kapott, miután a Moody’s hitelminősítő a vállalatcsoport értékelését BAA2 fokozatra emelte, ezzel a CPI kötvényeket még vonzóbbá tette a lehetséges befektetők számára. Az elismert ügynökség először két évvel ezelőtt minősítette befektetési fokozatra a CPI Property Group-ot.
2019-ben a CPI PG sikeres úttörése teret nyert a zöldkötvényes finanszírozásban. A CPI PROPERTY GROUP bejelentette a 750 millió euró értékű, az amerikai S rendelkezésnek megfelelő, elsőbbségi, fedezetlen zöldkötvények sikeres kibocsátását, 1,625% hozammal.
Egy Londonban és Párizsban végzett kétnapos marketingpróbát követően az új értékpapír iránti befektetési kereslet a 2 milliárd eurót is elérte. A befektetők 38%-a egyesült királyságbeli volt, de nagy volt az érdeklődés német, osztrák (18%) és francia (17%) részről is. A kontinentális Európa és Ázsia többi országának befektetői is képviseltették magukat. A befektetési kereslet 77%-át alapkezelők tették ki, őket követték a biztosítótársaságok, a nyugdíjalapok és a bankok. A zöldkötvények kibocsátásából származó bevételeket is beleértve a CPIPG teljes likviditása (készpénz és rulírozóhitel-eszközök formájában) a 1.5 milliárd eurót is meghaladja. A készpénz jelentős részét a társaság arra kívánja felhasználni, hogy 2019 utolsó negyedévében, illetve 2020-ban kiváló minőségű irodákat vásároljon Lengyelországban, Varsó központjában.
2018-ban 600 millió eurónyi kötvényt értékesített a CPI külföldi befektetőknek Londonban. Az ezért kapott díj is alátámasztja a CPI dinamikus fejlődésének piaci elismerését. A Prágában tartott 13-ik „Czech 100 Best” versenyen, a CPI Property Group nyerte meg a díjat a ’Dinamikus növekedés és stabilitás’ kategóriában.


Okok, amiért a díjra érdemes

A CPI Hungary portfóliójának összértéke jelenleg már meghaladja a 607 millió eurót. Innovatív építészeti és bérbeadói megoldásainak valamint a fenntarthatóságra és a bérlőre, mint egyénre tekintő hozzáállásának köszönhetően ingatlanjaik bérbeadási mutatója 97% fölé emelkedett.
A CPI Hungary az irodai, szállodai, kereskedelmi, valamint az ipari-logisztikai szegmensben is jelen lévő társaság a magyarországi ingatlanpiac egyik vezető befektetője, üzemeltetője és fejlesztője. Kiemelt figyelmet fordít a fenntartható, környezetbarát megoldásokra, a korszerű technológiák alkalmazására, a modern és közösségi terek kialakításra. Ennek jegyében történt meg a portfólióban lévő összes régebbi irodaépület korszerűsítése. Az épületekre megkaptuk a BREEAM minősítéseket modern technológiák alkalmazásával, közösségi terek kialakításával, a passage és parkok zöldítésével.
2018-ban a CPI Hungary elnyerte az ÉV Asset Management díját. A vállalat az elismerést magas minőségű portfóliójának dinamikus növekedéséért, bérlőközpontú hozzáállásáért, fejlesztéseinek és épület üzemeltetésének újító és fenntartható megoldásaiért érdemelte ki.
2019-ben bevezetésre került a forradalmi Tudatos Épület koncepció, elsőként a Balance Hall irodaházban. Szintén idén a CPI Facility Management megalapította saját Energiakereskedő cégét.
2019-ben a CPI elsőként állt a speciális igényű embereknek szóló start up minősítés mellé. A CPI Hungary a magyar ingatlanpiacon elsőként kapta meg az Access4You védjegy egyéves használatára feljogosító oklevelet. A CPI Hungary védjeggyel díjazott épületei között szerepel a vállalat iroda portfóliójának nagy része, illetve a Campona és Pólus Bevásárlóközpontok.
CPI Hungary saját fejlesztései: Airport City Logistic Park G és a 2019-ben átadott új big-box E-F épületek, a 2019. decemberi átadású Balance Hall és a korábban újrapozícionált Balance Building és Balance Loft irodaházak. A vállalat 2019. év végén megkezdte a Mérleg utcai Starlight Hotel és a mellette lévő épület 3 és 4 csillagos szállodai fejlesztéseit. A Property Investment Forum, New Concept of the Year 2019. díjazott New Age épület fejlesztését pedig 2020-ban kezdik meg.
A CPI Hungary küldetésének tekinti bérlői részére az emberközpontú munkakörnyezet kialakítását és a munkahelyi komfortérzet maximalizálását. Ennek érdekében jött létre a cég Humán Innovációs Programja, melynek keretében olyan szolgáltatások kerültek bevezetésre, melyek elősegítik az irodaházban dolgozók egészségmegőrzését, könnyítik az irodai mindennapok problémáinak megoldását, színesebbé teszik a megszokott irodaházi életet.
Az emberközpontú vállalati vezetésnek és innovatív szemléletnek köszönhetően 2019. novemberében a CPI Hungary megnyerte a TOP 100 Szerethető munkahely díjat, ahol idén 500 vállalkozás mérettette meg magát.

A CPI Hungary 2019-es image filmjének mondanivalója a fentiekben megfogalmazott emberközpontú és környezettudatos hozzáállás.

A kisfilm itt érhető el: https://youtu.be/Q_kYHiI0LNI


Főbb ügyfelek, referenciák

Startschema, Vodafone, Citibank, Samsung, Interticket, Magyar Posta, WHO, Nemzetközi Vöröskereszt, Blockchain Competence, Brendon, UPS, Airmax, Ceva Logistics, Bank of China, Colonnade, ABB, Regus, Amway, Orbico, Amrest


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!