Emarsys iroda I. ütem

Képek



Átadás éve: 2014Q2

Kialakított terület mérete: 690 m²

Irodában dolgozók száma: 55

Bérlő cég: Emarsys


Rövid bemutatkozás

Előzmények

Az Emarsys bővülésének kezdeti lépéseit olyan, a cég igényiet feltérképező interjú-sorozat és párbeszéd során fektettük le, ami a szervezeti célokon keresztül meghatározta a tervezési programot. Ebben olyan, az általános gyakorlattól eltérő új elemek is megjelentek, mint a teljes létszámra kialakított auditórium, a vele egy térben lévő bistro, a konferenciabeszélgetésekre alkalmas mini-tárgyalók (telefonfülkék) és a kerékpárral járók öltözői. A részletes program ismeretében az OfficeSpotting segítségével több irodateret is megnéztünk, a megfelelő helyek alaprajzaiba belepróbáltuk a tervezési programot, végül a teljes merítésre vetített összehasonlító elemzést végeztünk.

Az előkészítő tanulmányban lefektetett szervezeti céloknak megfelelő irodát a FirstSite irodaház teljes szintjét elfoglaló kiépítetlen területében találtuk meg.



Koncepció

A cég magáról alkotott képe a létrehozott terméknek megfelelően high-tech, aminek építészeti megfelelőjét a magas minőségben és ezzel együtt a természettességben találtuk meg. A belső design-t így a cég színe (kék) és az irodaterek mind célszerűbb kialakítása mellett a faburkolatok megjelenése határozták meg. 

Ennek megfelelően a racionálisan kialakított irodaterek mellett fennmaradó részeken az oldalfalak párhuzamos kék sávja fogja közbe az érkezés terébe kerülő Y alaprajzú recepció-ruhatár-tároló fa bútorfalát és a merev középső mag felszabadult cikk-cakkozását.



Projekt

Az Emarsys új irodája egy teljes szintet foglal el az irodaház Reáltanoda utcai szárnyában. A szint alaprajza viszonylag mély, de ezt szerencsésen oldják a bevilágítóudvarok. Az iroda geometriai középpontjában a lépcsőház magját körülölelő gumiburkolatos közösségi terek, recepció és közlekedő vannak. A nagy homlokzati üvegfelületeknél kaptak helyett a nyitott irodaterek. A két tűzfal mentén sorakoznak a zárt irodák és tárgyalók.

A geometrikus és logikus kialakítást a recepció és fogadótér elrendezése kavarja fel. Ide belépve rögtön látható az 50 fős auditórium lépcsője, amely egyben előadóterem, tárgyaló, alternatív munkahely, dél körül pedig étkező. A sok funkció eléri célját, egy folyamatosan élő tér került a szint fókuszába. A közlekedő terek teresedéseiben egyedi tervezésű magas asztalok körül lehet dolgozni, beszélgetni vagy lazább találkozókat megtartani. A lépcsőház magjára tapadva 3 telefonfülkét terveztünk, amelyek filc akusztikai burkolata segíti a jól használhatóságot: online tárgyalások és fókuszált egyéni munka helyszínei. A nyitott irodaterek és a tárgyalók visszafogott megjelenését oldja az egyedi tervezésű, textilművész bevonásával készített hangelnyelő panelek nagy száma.



Okok, amiért a díjra érdemes

Mert az igényeknek megfelelően tervezett és kivitelezett megoldásokat alkalmazva egyedi összhatást teremtettünk. Mert mindezt nem design bútorok és kiegészítők összeválogatásával, hanem egyedi beépített bútorokkal értük el nemcsak a recepció Y alaprajzú fabútoraiban és az auditorium asszimetrikus lépcsős terében, de a zárt irodák dobozfalában is. Mert mindezek mellett olyan egyedi kézműves megoldásokat is alkalmaztunk, mint a textilművész által festett akusztikai panelek a tárgyalókban és a munkahelyek terében, valamint az egyedi minta alapján varrt falburkolatok a telefonfülkékben. Mert mindez nem magáért van, hanem a cég működését szolgálja.



Közreműködők

Kivitelező

first facility Ingatlankezelő Kft.

PD-Steel Hungary Kft.

Belsőépítész

MINUSPLUS Generáltervező Kft.

Projektmenedzsment

Officespotting


Hozzászólások