Mannvit, Budapest

Képek



Cím: 1117, Budapest Alíz utca 4

Átadás éve: 2018 Q3

Kialakított terület mérete: 620 m²

Irodában dolgozók száma: 28

Bérlő cég: Mannvit Kft.

Irodaház: Office Garden III


Rövid bemutatkozás

A Mannvit 2007-ben alapította magyarországi leányvállalatát a Mannvit Kft.-t, amely az izlandi anyacéggel együttműködve, de önálló magyar tervezőcégként, 25 fős mérnök csapatával vesz részt Magyarországon és a Kárpát-medence egyéb országaiban geotermikus beruházások megvalósításában.
A megújuló energiahasznosítás mellett a Mannvit mérnökei számos hazai és nemzetközi magasépítési, mélyépítési feladatban is részt vesznek tartószerkezeti, gépészeti és elektromos tervezés területén, több hazai tervezőcéggel együttműködésben.
A cég egyik fő célkitűzése, hogy segítse Magyarországot céljainak elérésében a megújuló energiaforrások arányának növelésével.

A dinamikus fejlődés elkerülhetetlen következménye lett egy új, tágasabb és korszerűbb irodába való költözés. A lokáció továbbra is a manapság rendkívül népszerű XI. kerület maradt, ahol az Office Garden III. nemrégiben átadott épületének legfelső szintjén került kialakításra a több mint 600 négyzetméteres új iroda.

A tervezési folyamat alapját egy belső Mannvit workshop adta, mely során kialakult az alaprajzi elrendezés és a kollégák ötleteivel egy 4 fős csapat vett részt a részletes kialakítást érintő döntésekben. Ezeket az ötleteket feldolgozva tervezte meg az új irodát a LEVEL UP Office Design belsőépítész csapata.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Mannvit izlandi gyökerei nem csupán a cég tevékenységében és cégkultúrájában, de az új iroda teljes kialakításában érezhető.
A skandináv design ez esetben nem csak egy hangzatos stílusmegnevezés. A funkcionalitás elsőrendűsége, a terek letisztult egyszerűsége és a természetközeli anyagok és felületek melegsége együttesen alkotnak olyan munkakörnyezetet a kollégák részére, ahol valóban otthon érezhetik magukat.
Fentiekre a legkiemelkedőbb példa, hogy az iroda egyik legvilágosabb, panoráma-teraszos területét nem vezetői irodák vagy ügyféltárgyaló kialakítására szánták, hanem a munkavállalók komfortját szolgáló hatalmas közösségi teret alakítottak ki tágas étkezővel, játszósarokkal, zöld pihenő "szigettel" és coworking terekkel, ahol akár az egész cég összegyűlhet.
Nagy hangsúlyt kaptak a recepciós és fogadóterek, az ügyféltárgyalók és phone-boxok, valamint az irodákhoz vezető közlekedő is, mely látványos, világító sávokkal kombinált, helyenként térelválasztóba vagy gardróbszekrénybe átforduló faburkolatot kapott.
Ezeket a területeket az üvegfalak alatt átfutó, moha-szerű szőnyegburkolat sáv köti össze, mely a tárgyaló esetében az izlandi mohamezők inspirálta egyedi tapétában folytatódik a falakon.
A térben elhelyezett rengeteg növénnyel és a természetközeli anyagokkal a Mannvit irodája már nem csak tevékenységében, de megjelenésében is egy valóban zöld iroda képét mutatja!


Közreműködők


Hozzászólások