Danubius Hotel Hélia - Lobby

KépekCím: 1133, Budapest Kárpát utca 62-64.

Ingatlan mérete: 820 m²

Bérlők száma: 10000


Főbb bérlők

A Danubius szállodalánchoz tartozó Hotel Hélia lobbyját és bisztróját a szálloda vendégei használják, valamint a wellness és konferencia központ szolgáltatásait igénybevevő vendégek és bérlők. A lobby új Yellow Bárja informális baráti beszélgetések vagy üzleti tárgyalások helyszíneként is szolgál.


Rövid bemutatkozás

A Hélia Hotel A Danubius Hotel csoport kedvelt szállodája Budapest dinamikusan fejlődő városrészén, a XIII. kerületi Kárpát utcában, a Duna parton. Az épület az 1990-es években épült, a lobby belsőépítészeti felújítása a szálloda folyamatos építészeti felfrissítésének második üteme. Konferencia és wellness központja a szállóvendégeken kívüli közönség számára is nyitott.
A lobby megújulásakor a szálloda gondolata volt, hogy éttermén kívül az előcsarnok is remek találkozóhelye lehessen baráti beszélgetéseknek vagy akár üzleti tárgyalásoknak. Így született meg a Yellow Bistro & Bar ötlete, amely színével utal az épület jellegzetes homlokzati színezésére.
Az átalakítás belsőépítészeti koncepciója a meglévő épület karakterét erősíti fel, azzal való harmóniára törekszik, tiszta és friss vonalakkal operál. A felújítás során az előcsarnok terei letisztultak, a felesleges, évek alatt rátelepedett elemektől megszabadult. A Duna irányába hatalmas üvegfallal felnyitott, 800 négyzetméteres hall több kisebb zónára tagolódik. A lobby eltérő funkcióigényeit kielégítő területek különböző hangulatúak, mégis egységes építészeti nyelvet beszélnek. A recepció a klasszikus elzárt asztalok helyett a vendégekkel való közvetlenebb kapcsolat biztosítására szabadonálló pultokból áll. A tér szívében kandallós – leülős rész született, amely az esti zongoraszó mellett a vendégek kényelmes kikapcsolódásának helyszíne. Három eltérő lounge terület különböző napszakokban népesedik be. A Yellow Barban pedig informális találkozók keretében könnyű ételeket, süteményeket, fogyaszthatnak a betérők. A hely különlegessége, hogy a hagyományos funkcióhatárok elmosódnak, így a szálloda hallja egy élettel teli valódi kortárs közösségi térré válhatott.
A terasz felőli kétszint magas tér falán az átalakítás során meghagytuk a ház korabeli képzőművészeti alkotását, amely az új fekete színű tapéta háttérrel új értelemzést kapott. A meglévő mellett két hangsúlyos helyen található egy-egy új kortárs festmény, a bejárati lounge falára pedig Budapest építészeti örökségét bemutató fényképválogatás került. A tervezés külön számol azzal, hogy bizonyos falfelületeken időszakos installációk is elhelyezhetők legyenek, így színesítve a belsőt. Egyszerű és természetes anyagok dominálnak a térben. Az általános területek indusztriális hangulata érdekesen ötvöződik a kiemelt helyek melegebb és lágyabb felületeivel, színes bútoraival és világításával. Előbbihez a falak Betonyp lapburkolata, corten acéllemez térelhatárolók, fekete színű háromdimenziós tapétával felújított közlekedő magok, utóbbihoz a hasított farakást utánzó bárpult, vagy a színes köralakú szőnyeg sorolható.
A Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Barja Az év Gastrodesign bárja/pub-ja kategória döntőjébe jutott, az itt megújult lobby pedig Az év HotelDesign lobbyja kategória legjobbjai közé került.


Okok, amiért a díjra érdemes

Nagyvonalú belső tér, amely a felújítás során megtartotta az alapépület értékes elemeit, azokat kiemelte, vagy újraértelmezte. A lobby különböző zónái differenciálják a hatalmas területet miközben az építészetileg egységes marad. A funkciók közötti határok a kialakításnak köszönhetően elmosódnak, így a szálloda előcsarnoka egy vibráló élettel teli hely, ahova nemcsak a szállodavendégek térnek be. Rendezvények, közösségi programok helyszíne, mely nyáron hatalmas Dunára néző teraszával olvad egybe.


Szolgáltatások

Szálloda-recepció, lounge, bistro, piano bár, rendezvénytermek előtere és információs pontja, vendég-munkaállomások (business center), ruhatár, mosdók, csomagszoba, információs képernyők


Közreműködők

Fejlesztő

Danubius Hotels Zrt

Belsőépítész

Nathalie Rottenburg, Contract Design

Kivitelezés

SWIETELSKY Magyarország Kft.

Tervező iroda

Tiba Építész Stúdió - Niczki Tamás DLA, Buzder-Lantos Zsófia, Hajas Veronika


Hozzászólások