Skylight City

KépekCím: 1134, Budapest Róbert Károly krt. 54.

Átadás éve: 2018 Q3

Ingatlan mérete: 20000 m²


Rövid bemutatkozás

A Skylight City egy kiváló elhelyezkedésű, prominens épület, - a korábban kereskedelmi ingatlanként működő Material Center - újjászületése „A”-kategóriás irodaházként. Az építészeti és funkcionális átalakítással létrejött új, 20.000 m2-es, kilencszintes irodaház nemcsak az aktuális irodapiaci igényeket, hanem a jövő munkavállalóinak esztétikai és munkakörnyezeti elvárásait is kielégíti, mindemellett egy oázisszerű élhető, inspiráló és környezettudatos tér a nagyvárosban. Előnye, hogy székházként is használható, ugyanakkor lehetőséget biztosít a szintenkénti iroda oszthatóságra.

Az irodaház hatalmas üveg homlokzattal és felülvilágítóval fedett tágas belső átriummal bír. A belső kialakítás az ovális alaprajzú, nagyvonalú, ugyanakkor hangulatos közösségi tér köré szerveződik.

A Skylight City irodaház teljes egésze bérbeadásra került. Az irodaház első bérlője a cseh tulajdonú, Csehországban és Szlovákiában piacvezető online webáruház, az Alza.hu, aki a Skylight City földszintjén és -1. szintjén, összesen 5.000 m2-en nyitotta meg második magyar bemutatótermét. Az irodaterületeket tekintve még két vállalat találta meg székhelyét az irodaházban. 2018 év közepén a közel 6.000 m2 irodaterületet biztosító 4., 6. és 7. emeletekre költözött Magyarország egyik vezető technológia vállalatának Sales és Logisztikai üzletága, valamint 2018 decemberében egy állami szerv budapesti egységei foglalják el az irodaház fennmaradó irodaterületeit, közel 7.500 m2-t, az irodaház 1., 2. és 3. emeletén.

A bérbeadási tevékenység során az ESTON International Office Agency csapata segítette a Bérbeadó munkáját.

Beruházó: WING
Projektmenedzsment: WING | Schőmer Norbert, Fetter Zsolt
Építészet: Aspectus Architects | Szerdahelyi László, Bali Dóra, Nagy Henrietta
Belsőépítészet: LAB5 architects | Dobos András, Sipos Rebeka, Szegedi Zoltán
Épületgépészet: Kőrös Consult | Gáspár Tibor, Pártl Tibor
Elektromosság: Kelevill | Kelemen Ferenc, Szikora Nándor
Az épület eredeti tervezője: Period Design | Kovács Zoltán


Okok, amiért a díjra érdemes

A Skylight City irodaház átalakítása révén egy jó lokációval rendelkező, de korábban hosszú éveken át üresen álló épület nyert új funkciót. A beruházó az épület elbontása helyett a meglévő épület teljes felújításával alakított ki attraktív iroda- és kereskedelmi területeket, ezzel járulva hozzá a Róbert Károly körút újjászületéséhez.

A Skylight City kiválóan megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt, saroképület révén kitűnő láthatósággal bír, üveg függönyfallal és gránit homlokzatokkal kiemelkedve a város forgatagából. Az épület különleges adottsága a karakteres, világos, tágas belső átrium, és az ötödik emeleten található futópálya és fitnesz centrum.

Az utcaszinti kiskereskedelmi területektől független recepcióval is rendelkezik az irodaház, de mind a földszinti üzletek, mind a félszinten található kávézó kényelmesen megközelíthető az itt dolgozók számára. Az átrium üvegteteje felett található irodaszintek a városra és a budai hegyekre néző panorámát kínálnak.


Szolgáltatások

Az épület ötödik, város felett lebegő szintjén a munkavállalók számára elérhető fitneszterem található, panorámás zöld terasszal, kültéri rekreációs felületekkel, a tetőteraszon futópályával.

Az épület közösen használható, félszinti napfényes nyitott átrium terében kávézó és büfé várja a bérlőket és az odalátogató ügyfeleket.

Az épületben található Budapest egyik legnépszerűbb gokart pályája, amely egyedülálló módon elektromos gokartokkal várja a vendégeit.

A közös területeken ingyenesen használható Wi-Fi hálózat erősíti az irodaház „Y” generációs jellegét.

További szolgáltatások az épületben:
- Központi recepció
- 2 liftmagban összesen 6 személylift és 2 teherlift
- Parkoló a garázsban és az udvaron
- Kerékpár tároló és kerékpáros zuhanyzó
- Kártyás beléptető rendszer, 24/7 biztonsági szolgálat, CCTV


Közreműködők


Hozzászólások