Liberty

KépekCím: 1097, Budapest Könyves Kálmán körút 36.

Ingatlan mérete: 40000 m²

Tervezett megvalósítás éve: 2021


Rövid bemutatkozás

A Liberty Irodaház a WING Zrt-nek, Magyarország első számú irodafejlesztő vállalkozásának a legújabb ikonikus irodaházprojektje, amelynek igényes kialakítása – a különleges színes kerámiahomlokzat, sok tükröződő üvegfelület, lenyűgöző, fényárban úszó terek, panorámás skybar és növénykert, illetve egy zöld belső park - teremti meg az emberközpontú, mégis modern, nagyvárosi hangulatot.

Budapest IX. kerületében, egy megújuló városnegyed közepén, a nemrégiben átadott Telekom-székház mellett található fejlesztési telken épül fel, a Könyves Kálmán körút - Albert Flórián út, valamint M5 autópálya kereszteződésénél. A budapesti nemzetközi repülőtérről és az M5 autópálya felől érkezők számára a belváros kapujában helyezkedik el. A nagyvárosi szövet egyik fókuszpontját jelentő lokáció tömegközlekedéssel, autóval és kerékpárral is jól megközelíthető. A várost átszelő 1-es villamos megállója közvetlenül az épület előtt található, az M3 metró Népliget megállója pedig rövid gyalogtávolságra helyezkedik el. A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér autóval 15 percen belül elérhető. Az épület előtt található a Népliget távolsági buszpályaudvar.

A tervekben szereplő több mint 40 ezer négyzetméteres, nyolcemeletes irodaház nagy alapterületű irodái rendkívül hatékony alaprajzi kialakítással rendelkeznek majd. Az irodaház székháznak, valamint egyedi bérlőknek is kiváló lehetőséget jelent.

Az épület építészeti jellegét az árnyékoló funkciót is betöltő játékos, színes kerámia homlokzat és a belső zöld parkra néző, emeletenként egyedi formájú teraszok határozzák meg. A keretes alaprajzi elrendezést az első két emeleten az épület átjárhatóságát biztosító, kétszint magas árkádok nyitják meg a közterületek felé. A földszint átellenes szárnyaiban két elegáns bejárat és recepciós tér kap helyet, melyek egyedi dizájnja - csakúgy, mint a közös területek mindegyike - tükrözi a külsőt meghatározó színes kerámia homlokzatot. Az irodaház alatt négyszintes mélygarázs épül, ahol 680 férőhelyes személyautó parkoló és 250 db biciklitároló kerül kialakításra, öltözőkkel és zuhanyzóval.

A Liberty Irodaház a környezettudatosság jegyében a BREEAM Very Good minősítést célozza meg. Az energiahatékonyság érdekében beépítésre kerülő technológia mellett számos kreatív építészeti ötlet és funkcionális elem ad karaktert az épületnek. Különlegessége a két legfelső szint körúti szakaszának áttörésével kialakított klímahomlokzatos üvegház, amely az épület dolgozói számára látogatható. Szintén a legfelső szinten kerülnek kialakításra a budai hegyekre panorámás skybar és kávézó. A tetőkertek között tetőtéri futópálya található. A belső park sétánnyal és csobogóval pedig a nagyközönség számára is nyitott.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Liberty irodaház a főváros arculatának megújulásához is hozzájáruló ikonikus építészeti projekt, mely a repülőtérről érkezők számára meghatározó élményt nyújt.

Az épület egyedi jellemzői, úgy, mint a színes kerámiahomlokzat, a klímahomlokzatos üvegház, a budai hegyekre panorámás skybar és kávézó, valamint a tetőtéri futópálya által az épület a hazai irodapiac különlegességének számít. A vállalati felelősségvállalás jegyében a projekt része a nagyközönség felé is megnyitott belső park sétánnyal és csobogóval.

Az épület környezettudatossági, energiahatékonysági és munkavállalói well-being-et támogatói jellemzői eleget tesznek a jelen kor elvárásainak és az itt kialakításra kerülő irodák nagyban segítik a leendő bérlők munkaerő toborzó és megtartó politikáját. Nagyvállalatok, SSC-k, technológiai vagy IT típusú cégek, tanácsadók, egészségügyi, illetve egyéb szolgáltatók egyaránt ideális munkaterületre találnak itt. Munkavállalói oldalon a trendi megjelenés, az emberközpontú irodák, a nyitott és cellás irodakialakítási lehetőség, a szolgáltatások, a nagyszámú parkolóhely és a zöld környezet - az x generációtól a digitális nomádokig - mindenki számára tökéletes megoldást kínál.

A Telekom székházat követően, a Liberty irodaház megvalósítása jelentős mértékben járul hozzá, hogy a budapesti irodapiac dél-pesti alpiacán található Népliget környékét meghatározó irodalokációvá tegye. Egyúttal az épület része a Népliget környéki városrész teljeskörű rehabilitációjának.


Szolgáltatások

• A+ kategória
• 2 db központi recepció
• 2 liftmag (6+1 db lift/mag, 1 biztonsági) – recepcióról külön lift a parkolószintekre
• 4 db lépcsőház
• Kártyás beléptető rendszer, 24/7 biztonsági szolgálat, CCTV
• Közösségi wifi
• Zene a közösségi terekben
• Panorámás skybar és kávézó
• Minden emeleten elérhető terasz
• Tetőszinti növénykert
• Futópálya a tetőn
• Étterem és kávézó a földszinten, valamint Skybar
• Üzletek a földszinten
• Konferenciarészleg kialakítására lehetőség
• Elektromos autótöltők a parkoló szinteken
• Kerékpártároló, öltözők és zuhanyzók
• Bubi állomás
• Akadálymentes munkahely


Közreműködők


Hozzászólások