Balance Hall Irodaház

KépekCím: 1139, Budapest Váci út 99.

Ingatlan mérete: 16000 m²

Tervezett megvalósítás éve: 2019


Rövid bemutatkozás

A 2019 őszén átadásra kerülő BREEAM very good előminősítésű Balance Hall a Váci úti, közvetlenül a Forgách utcai metrómegállónál elhelyezkedő Balance Office Park meglévő épületeihez szervesen kapcsolódó új szárnya. A 21. század minden elvárásának megfelelő vadonatúj irodaépület tágas, modern belső terek, felhasználóbarát és környezetkímélő high-tech műszaki megoldásokkal, környezettudatos és kényelmi szolgáltatások széles választékával várja a majd 16.000 m2-en az épület leendő bérlőit. Ezzel a legújabb épülettel közel 35.000 m2-es irodakomplexummá bővül a campus jellegű Balance Office Park.

A CPI Hungary épületeinek tervezése során aktívan tesz azért, hogy bérlői, üzemeltetői és látogatói tudatosan használják környezetüket. A 21. század egyik legnagyobb kihívása, hogy környezetünket tiszteletben tartva, de a technológia adta előnyöket kihasználva és szeretve éljünk benne. A CPI Hungary vezetése, mérnökei és szakemberei maximálisan hisznek abban, hogy a Földet kölcsön kaptuk az utánunk érkező generációtól és kötelességünk ezen elvek mentén élni. Éppen ezért úgy tervezzük, építjük és újítjuk fel épületeiket, hogy azok ne csak elviekben és papíron feleljenek meg a világ és európai uniós környezetvédelmi előírásoknak, hanem rövid időn belül reagáljanak a környezet és az időjárás okozta változásokra és az ezekből fakadó energia megtakarítási lehetőségekre. A CPI Hungary annak érdekében, hogy az általuk fejlesztett tudatos épület jól működjön, és valóban energiát takarítson meg, nem bízza az épületüzemeltetést másra, hanem szakemberei és az általuk tervezett okos rendszerek alkalmazásával folyamatosan felügyeli azt. Így lehetséges, hogy a tudatos épület akár órák alatt is képes reagálni egy-egy külső vagy belső eseményre.
Okok, amiért a díjra érdemes

A CPI Hungary ingatlanfejlesztői már a tervezés első pillanatától kezdve alapvető feladatuknak tekintették, hogy leendő bérlői nemcsak szakmai, de emberi igényeit is maximálisan kielégítsék. A bérlők irodai munkáját segíti majd a rugalmasan osztható és hatékonyan tervezhető épületen belüli alaprajz, a parkon belüli konferencia terem. A költséghatékony üzemeltetés, a fenntartható és modern technológiák tudatos alkalmazása és a versenyképes ár-érték arány is amellett szól, hogy a város egyik legdinamikusabban fejlődő részén épülő kényelmes, emberközpontú és szerethetően modern épületét válasszák a fejlődéspárti bérlők. A campus jellegűen kialakított épületegyüttes elhelyezkedése is különleges: a Váci útról jól látható, mégis szeparáltabb, csendesebb, ezért a hozzá tartozó ős platánfás park élhető és élvezhető időtöltést kínál a munka és a szabadidő óráira is.
A Balance Hall szolgáltatásai az irodai élet komfortosabbá tételét, a szabadidő optimális eltöltését segítik majd elő. Az épületeket körülölelő zöld oázis kiteljesedik, a meglévő park további relaxációs és sportolási lehetőségekkel bővül. A Váci úti irodafolyosó mentén meghúzódó 3000 négyzetméteres Balance Office Parkban a bérlők WiFi-vel ellátott kültéri tárgyalókat, pihenőket, petanque pályát, ping- pong asztalt használhatnak, de a park alkalmas kötetlen rendezvények lebonyolítására is.
Az irodapark központi elhelyezkedése révén tömegközlekedéssel és gépkocsival is könnyen megközelíthető, a helyszínen rendelkezésre álló kerékpártárolók és zuhanyozási lehetőség pedig az egészségtudatos bérlőknek nyújt alternatívát. Éttermek, kávézók, élelmiszerbolt, valamint az időszakosan kitelepülő kistermelői piac gondoskodik az irodakomplexumban dolgozók változatos étkezési lehetőségeiről.

A CPI szakemberei már évekkel korábban kidolgoztak egy Humán Innovációs Programot, amelynek célja, hogy a bérlők az irodakomplexum területén vehessenek igénybe kényelmi szolgáltatásokat.
A nagy sikerre való tekintettel a CPI legújabb irodaházában is bevezette ezt a szolgáltatást, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az általa fenntartott és működtetett irodaházak élhetőek, és emberközpontúak legyenek. A program segíti a bérlő vállalatok pénzügyi és HR vezetőit is, mert a HIP könnyen integrálható az employer branding programokba is.
A Humán Innovációs Program elemei a bérlői igények figyelembe vételével folyamatosan bővülnek, megújulnak. A HIP keretein belül színház- és koncertjegy vásárlási lehetőség, ruhatisztító és cipőjavító szolgáltatás, kistermelői termékek vásárlása is lehetséges az irodaházakban. A dolgozók részt vehetnek jóga, tai chi illetve egyéb sport - és rekreációs foglalkozásokon, vagy felfrissülhetnek egy-egy kellemes masszázs során. A szervezési feladatokat, időpont foglalásokat az irodaházakban dolgozó humán recepciós látja el, aki, ha szükséges egyéb ügyintézésben is segíti a bérlőket.

Balance Hall image video:
https://www.youtube.com/watch?v=Is5xLmOEoE0
Balance Hall virtuális túra:
http://beyond-visual.com/cpi/pano/20181122_v1/Szolgáltatások

- Humán Innovációs Program (szervezett rekreációs - és sportprogramok, az irodai életet megkönnyítő szolgáltatások a közösségi területeken, parkban és HIP helyiségekben) - www.hipbudapest.hu
- A Tudatos Épület program keretében a bérlők saját maguk termelhetnek energiát. Minden általuk megtermelt - bicikliből, taposóból származó - energiából dupla annyit kapnak vissza a villanyszámlában. Ezeket az energiákat leginkább telefonok és egyéb eszközök feltöltésére használhatják.
- Legmodernebb hőszivattyús, VRV rendszer
- Napenergiából nyert áramtermelés.
- Résvizek hasznosítása locsolásra: az épület környezetéből származó talajvizeket becsatornázzuk és locsolásra használjuk fel.
- Az uniós törekvést lekövetve a szén-dioxid csökkentésére törekszünk, minimalizáljuk a közvetlen és közvetett káros anyag kibocsátást.
- Minden helyiség hőmérséklete az épületfelügyeletből is vezérelhető, minden önálló egység energia fogyasztása regisztrálható, elemezhető és nyomon követhető: mérők elhelyezése a villamos-, gáz- és hőenergia, illetve a vízellátás rendszerében.
- Nem használt területek csökkentett üzemű működtetése, pl. légtechnika, világítás lekapcsolása.
- A rendszer értesítéseket küld SMS-ben és e-mailben.
- Kijelzőn megjelenő napi üzemeltetési adatok, amelyek a lobbyban, illetve a felhasználók személyre szabott oldalán jelennek meg.
- Parkoló foglalás, beléptetés, Google alapú navigáció küldése (intelligens vendégvárás, előregisztrálás), tömegközlekedési információk, legközelebbi járatok indulása állandó frissítéssel.
- Heti rendszerességgel frissülő jelentés az épület környezetre gyakorolt hatásáról: a CO2 egyenérték kimutatása az éppen aktuális trenddel (pl.: Tölgyfa-egyenérték. A tölgyfa-egyenérték megmutatja, hogy az energia felhasználásának szén-dioxid kibocsátását hány egészséges tölgyfa képes semlegesíteni 50 év alatt).
- Kültéri sport és rekreációs lehetőségek
- Bankautomata
- Konferencia, rendezvény termek
- Éttermek, kávézó
- Kültéri tárgyaló pavilonok, munkaállomások
- Elektromos töltő állomások
- Bicikli tárolók, öltözők, zuhanyzók
- Élelmiszer üzlet
- Ingyenes WiFi a közös területeken


Hozzászólások