ZROX

Képek



Cím: 9700, Szomabathely Vízöntő 9/c

Átadás éve: 2018 Q2

Kialakított terület mérete: 380 m²

Irodában dolgozók száma: 14


Rövid bemutatkozás

Nyugat-Magyarországon, az osztrák határ közelségében található a Z-ROX Nyugat Kft. A nyomdai és irodatechnikai megoldásokkal foglalkozó vállalat folyamatos fejlődése adta az inspirációt a cég vezetőinek, hogy egy olyan új irodát hozzanak létre, amelyben a munkavállalók kibontakoztathatják kreativitásukat, megmutathatják rejtett képességeiket. Olyan motiváló és otthonos légkör megteremtése volt a fő cél, amelyben a dolgozók ötletei egyénileg, de csapatban is szabadon szárnyalhatnak kötöttségek nélkül. Az iroda koncepciójának kialakítása a cég megújult imázsa mentén történt. A színek, formák, feliratok, berendezések mind-mind a cég arculati jegyeit hordozzák. A cégvezetők az iroda alapvető funkcionalitásán kívül a modern, szellős, fiatalos környezet elérésére törekedtek. Az irodán belüli Zrox Café kialakítása lehetőséget teremt arra, hogy a napi rutinból kimozdulva és néhány perces szünetet beiktatva újult erővel és felfrissülve folytatódjon a munkavégzés. Két egymástól mind megjelenésében mind funkcionalitásában különböző tárgyaló is helyet kapott az irodában. Az egyik a vállalaton belüli megbeszéléseknek ad helyet, míg a másik a külső partnerekkel folytatott tárgyalások lebonyolítására alkalmas.
A magyar tulajdonú kisvállalkozás egyedülálló példát statuál irodadesign kezdeményezésével a vidéki cégek körében. A cégvezetők meggyőződése, hogy az egyedi és inspiráló munkahelyi környezet megteremtésébe fektetett többletérték a cég piaci sikereiben és üzleti eredményeiben is vissza fog tükröződni.


Okok, amiért a díjra érdemes

A ZROX haladó üzleti szellemiségét képviselő irodája egy régi kertészeti üzemépület 400 m2-es terében került kialakításra.

Alapos egyeztetés eredményeként jött létre az impozáns, az épület csarnokszerkezetét megtartó funkciófüzér, melynek központjában, a csarnoktér két oldaláról megközelíthető, közösségi funkciót betöltő társalgó-étkező tér kapott helyet. A közösségi tér két egymással szervesen együttműködő , de a napi munkafolyamatokban és ügyfélforgalomban is elkülönülő iroda és gyorsnyomda egységet választ szét úgy, hogy a dolgozók számára közös kikapcsolódási helyszínt biztosít. A tárgyalókat keretező törtvonalú üvegfal, és a mosdó perforált paravánfala a helyiségeket funkcionálisan elválasztják a többi tértől, ugyanakkor transzparens és megszakított felületeikkel az egész irodatér átláthatóságát, nyitottságát adják.
A pixelszerűen osztott padló, az áttört paravánelem, a fő színekkel kiemelt berendezési elemek a cég nyomdatechnikai, grafikai tevékenységeit idézik. A falszerűen beépített bútorok, pengefalak, álmennyezetek - a tevékenységek összefonódását erősítve - átmenet nélkül kötik össze a vezetői irodát a munkatérrel, a tárgyalókkal a közösségi térrészen keresztül egészen a túloldali gyorsnyomdáig. Ahogy az építészeti elemek egyik térből a másikba folynak át, az irodát úgy járja át minden oldalról a napfény is, ezért terei mesterséges fény nélkül is világosak. Parkos fás előkertje és udvara nyugtató, meditatív keretet ad a belső világnak.


Közreműködők

Tervező iroda

Morfo Tervezőművészeti Kft.


Hozzászólások