Marina Portside by Cordia

KépekCím: 1138, Budapest Meder utca 6.

Ingatlan mérete: 37400 m²

Tervezett megvalósítás éve: 2020


Rövid bemutatkozás

A XIII. kerületi Marina Portside elhelyezkedéséből adódóan presztízsértékű fejlesztés: a lakópark a Meder utcában, a Duna-parttól néhány lépésre, exkluzív környezetben található, így számos lakásból közvetlen kilátás nyílik az Újpesti-öbölre és a Budai-hegyekre. A lokáció kiváló közlekedési lehetőségeket kínál, legyen szó autóról, metróról, buszról, hajóról vagy kerékpárról.

A csupán háromszáz méterre található Váci útról könnyen megközelíthető a belváros és az M0 autópálya. A 3-as metró Gyöngyösi utcai állomása, valamint a 15 és 105 jelzésű nappali, és 950, 950A jelzésű éjszakai buszok megállója legfeljebb 5 perces sétával érhető el. A közlekedést a lakóépület mellett elhaladó kerékpárút is segíti, de a D11-es BKV hajójárat Meder utcai megállója is pár lépésre található az Marina Portside-tól.

Az épülettől csupán néhány lépésre található a Marina-part parkosított, játszótérrel és étteremmel kialakított sétánya. Az aktív élet kedvelőinek a pár perces sétával elérhető Duna Plaza bevásárlóközpont edzőterme kínál lehetőséget a mozgásra. A szabadtéri programokat kedvelők számára kellemes kikapcsolódást kínál a közeli Népsziget, ahol a vízparti ösvény egész évben, a szabadtéri büfék pedig nyaranta várják a látogatókat.
A lakások célcsoportját a lakhatási célra és befektetési céllal vásárlók egyaránt alkotják, de meghatározó azok aránya, akik lakhatási céllal vesznek lakásokat. A vízparti környezetben épülő lakások értékálló, biztonságos befektetést jelentenek, könnyen bérbe adhatók és magas hozamot biztosítanak tulajdonosaik számára.

Építészeti jellemzők, különlegességek

A tervezett épület önálló társasház, önálló építési telken, a most épülő Marina Garden I. ütem társasháztól vegyes forgalmú, de gyalogos-kerékpáros prioritású út választja el. Ezen gépkocsiforgalom egyelőre nem tervezett, de mind burkolatban, mind egyéb kialakítását tekintve időszakos gépjármű forgalomra alkalmasan tervezzük kialakítani.
Az épület gazdasági és építészeti okokból kifolyólag 4 közlekedőblokkra lettek szervezve, az ezekhez vezető folyosók lehetőség szerint a hosszabb szakaszokon természetes bevilágítást kaptak. Mindegyik blokkban duplex felvonó kerül, illetve egy lépcsőház. Mindegyik ilyen egység közvetlen kapcsolatban van mind a mélygarázzsal, mind a földszinti helyiségekkel, mind pedig az első emeleti tetőkerttel. Az A és D épületekből közvetlen ide a kijutás, míg a B és C lépcsőházaknak közlekedőn keresztül van kapcsolata a tetőkerttel.

Az épület földszintjén részben körbefutó árkádsort alakítunk ki, főként a bejáratok környékén. Az árkádok a lépcsőházi előterekhez lettek kötve, dupla belmagasságú előterekkel. Ezeken a helyeken az első emeleti lakások elmaradnak, helyettük megnövelt magasságú légtér készül. A pinceszinten teremgarázs, tárolók, a földszint területein teremgarázs, körben előterek, közlekedők, gépészeti helyiségek, illetve 3 db üzlet kapott helyet. Az északi oldalon az építési helyen belül komolyabb teresedés alakult ki, ahova a harmonikusabb terepkapcsolat okán rézsű fut fel. Ezáltal organikus kapcsolat alakul ki a zöldfelületek között.

Az épület külső megjelenését illetően egységes megoldást terveztünk. Az alsó két összekötő szintet összefogva kezeltük, míg a felmenő szintek kétszintenként, kiemelve lettek tagolva, vertikális dinamikát kölcsönözve a nem kis tömegű épületegyüttesnek. Ezek, valamint a tömbök tagolása együttesen biztosítják, hogy az épületek ne falszerűen záródjanak, biztosítva a szabad átlátást, és a szélmozgást az egyes épülettestek között.
Az alsó szintek összekötöttek, a harmadik emelettől felfelé 4 épülettestre tagoltak. A teljes beépítés északi irányba, a kilátás felé nyitott. A Meder utcai oldal a Marina Garden I. ütemének homlokzatvonalát folytatja, egy szinttel alacsonyabban. A D épület tetőszintjén kilátó terasz készül, kihasználva a hely páratlan adottságait.


Okok, amiért a díjra érdemes

• kivételes, exkluzív lokáció a Duna-part közvetlen közelében
• a lakók kényelmét célzó kialakítás: mélygarázs, parkosított közösségi terek
• kortárs, modern homlokzati kialakítás
• szellős épület telepítés, tágas épületközök
• dunai panorámás lakások


Szolgáltatások

Szolgáltatások az épületben:

• mélygarázs;
• lakásokhoz tartozó tárolók
• üzletek
• tágas, exkluzív lobby-k
• természetes bevilágítású középfolyosók
• duplex liftek
• közös használatú parkosított belső kert
• közös dunai panorámás, kilátó-tetőterasz

Szolgáltatások és közlekedés az épület közelében:

• Marina-parti parkosított, játszótérrel és étteremmel kialakított vízparti sétány
• Duna Plaza bevásárlóközpont: posta, mozi, tánciskola, éttermek, gyógyszertár, benzinkút, fodrászat, élelmiszerbolt, divatáru üzletek
• M3-as metró, 15 és 105 jelzésű nappali, és 950, 950A jelzésű éjszakai buszjáratok
• kerékpárút, D11-es BKV hajójárat


Közreműködők

Fejlesztő

Cordia Global Ingatlanfejlesztő Zártkörű Esernyőalap – Cordia Global 12.

Tervező iroda

Lamro-Terv Kft.

Kivitelezés

Pedrano Construction Hungary Építőipari Kft.


Hozzászólások