Akadémia Garden by Cordia

KépekCím: 1097, Budapest Pápay István utca 5-7.

Ingatlan mérete: 29217 m²

Tervezett megvalósítás éve: 2021


Rövid bemutatkozás

Az Akadémia Garden a Pápay István utcában, a Haller utca, Mester utca és Könyves Kálmán körút által határolt, megújuló és folyamatosan fejlődő Millennium-városnegyedben épül. A városrész a Corvin-negyed városrehabilitációjához hasonlóan teljesen átalakul, modern lakókörnyezetet kínálva az itt lakóknak. A Közvágóhíd ikonikus kapuja, az azt díszítő szobrok és a védettséget élvező épületek megtartása mellett új ingatlanfejlesztésekkel bővül a terület, mellyel a negyed történelmi hagyományai és új funkciói együtt üde színfoltot képviselnek majd a pesti oldalon.

A Cordia tervei szerint e területen több, egymáshoz közeli telken, közös tengelyre felfűzve létesülnek a lakóépületek, így több ütemben 1000-nél is több lakás épül majd fel. Az Akadémia Garden az új fejlesztési terület első lakóháza, amely közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémia új, modern kutatóközpontja, a Humán Tudományok Kutatóháza mellett épül. Ugyanabban a tömbben egy A kategóriás, új irodaház is hamarosan megnyitja kaput, közel 1000 dolgozó számára. A telekkel szemben szintén modern irodaházak kaptak helyet, egy szomszédos tömbben pedig a IX. kerületi rendőrkapitányság található.

Az Akadémia Garden lakóépülete elegáns, minimalista homlokzatot kapott. A 9 emeletes társasházban 306 korszerű okosotthon épül a garzontól a 5 szobás méretig, a legfelső szinten penthouse lakásokkal, melyek mindegyikéhez erkély vagy kertkapcsolat tartozik. A biztonságos parkolást a kétszintes mélygarázs biztosítja.

További építészeti jellemzők, különlegességek

A lakások célcsoportját a lakhatási célra és befektetési céllal vásárlók egyaránt alkotják, de meghatározó azok aránya, akik befektetési céllal vesznek lakásokat. A könnyű kiadhatóságot a közelben lévő irodák és egyetemek biztosítják: a Soroksári úton számos irodaház található (Vodafone Magyarország Zrt., Morgan Stanley, K&H stb.), illetve sétatávolságra vannak a Semmelweis Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem épületei is.

Az Akadémia Garden lakóit kikapcsolódási lehetőségek egész sora várja majd a közvetlen közelben. A koncerteket, előadásokat kedvelők számára változatos programokat kínál a sétatávolságra található Művészetek Palotája, a Ludwig Múzeum, a Nemzeti Színház és a Budapest Park. A Dandár Gyógyfürdő csupán 2 utcányira, a kerékpárúttal kiépített, Duna-parti Gizella sétány pedig karnyújtásnyira található az épülettől, de könnyen elérhető a Kopaszi-gát is.


Okok, amiért a díjra érdemes

• kivételes lokáció: a ferencvárosi rehabilitációs terület folytatása a megújuló, folyamatosan fejlődő Millennium-városnegyedben;
• a lakók kényelmét célzó kialakítás: okosotthonok, mélygarázs, exkluzív minőségű anyagok;
• elegáns, minimalista homlokzat, a legfelső szinten penthouse lakásokkal, az otthonok mindegyikéhez erkély, loggia, vagy kertkapcsolat tartozik, a tömörebb felületek ablak-és loggia osztásai játékos eltolásokkal rendeződnek egymáshoz.
• A felülvilágítókkal bevilágított középfolyosók és lakásajtókhoz vezető hidak változatos térbeli helyzeteket hoznak létre.
• Az épületben kizárólag lakó funkció, és az azt kiszolgáló parkoló területek kapnak helyet.


Szolgáltatások

Szolgáltatások az épületben:

• okosotthon-kialakítású lakások;
• kétszintes mélygarázs;
• penthouse lakások a legfelső szinten

Szolgáltatások és közlekedés az épület közelében:

• szórakozás (Művészetek Palotája, Budapest Park)
• színház (Nemzeti Színház)
• múzeum (Ludwig Múzeum)
• gyógyfürdő (Dandár Gyógyfürdő)
• szabadtéri kikapcsolódás (Kopaszi-gát, Gizella sétány)
• M2-es metró; 2-es villamos; 23, 54, 55-ös buszok; 918, 923, 979 és 979A jelzésű éjszakai autóbuszjáratok


Közreműködők

Fejlesztő

CORDIA GLOBAL Ingatlanfejlesztő Zártkörű Esernyőalap - Cordia Global 18. Ingatlanfejlesztő Részalap

Mobilfalak

Pedrano Homes Kft.

Tervező iroda

RADIUS B+S Tervező Szolgáltató Kft.


Hozzászólások