A Residence Irodaházak nyerte az Év Irodaháza közönségdíjat!

A III. alkalommal megrendezésre került "Az Év Irodája" verseny "Az Év Irodaháza közönségdíj" kategóriáját a Residence Irodaházak nyerte. Interjú a győztessel és a szakmai zsűri tagjával

1. Interjú Rudolf Riedl úrral, a RE project development Kft. ügyvezető igazgatójával

- Önök szerint milyen paraméterekkel jellemezhető a Residence Irodaházak, amiért kedvelik a bérlők?

- A REsidence 1-2 Irodaházak, amellett, hogy metróval, villamossal, hévvel, autóbusszal és autóval is kiválóan megközelíthetők minden irányból, színvonalas szolgáltatások széles körét nyújtják. Az irodaház bérlőinek kényelmét szolgálja többek közt a REsidence 1-ben található teraszkapcsolatos étterem a REsidence 2 hangulatos kávézója, ezen felül egészségközpont, autómosó, hangulatos kert és passzázs, valamint a szomszédos négycsillagos Hotel Regnum Residence étterme és konferenciatermei is rendelkezésükre állnak. A REsidence Irodaházak esetében az abszolút belvárosi lokáció előnyei egyesülnek a csendes, parkosított irodai környezet inspiráló hatásával.

- Mik a bérlők elvárásai a 21. században, amelyek korábban nem voltak fontosak?

- Tapasztalataink szerint egyre nagyobb hangsúlyt kap az irodaházak minősége (műszaki jellemzők, design, anyaghasználat, üzemeltetés, stb.), az energiahatékonyság és a zöld megoldások, a folyamatosan változó bérlői igények felismerése és figyelembe vétele. A bérlők megnövekedett árérzékenységük mellett is igénylik és értékelik a színvonalas, testreszabott megoldásokat. Mindezeken túl a flexibilis alaprajzi adottságok (akár nyitott, akár zárt irodai kialakítás a cél) és az irodaházban, illetve annak közvetlen környezetében található magas szintű szolgáltatások széleskörű elérhetősége (éttermek, bankok, üzletek, stb.) is egyre gyakrabban merül fel igényként.

- Mennyire tartják Önök fontosnak ezt a díjat?

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az "Év Irodaháza 2012 Közönségdíj" kategóriában nem - csak - a közönségszavazatok alapján, hanem a szakmai zsűri és a bérlők véleménye szerint is az élen végeztek a Residence 1-2 épületei. Minden projekt életében különleges pillanat, amikor megmérettetik másokkal, szubjektív és objektív szempontok figyelembe vételével. Az elismerés azt mutatja, hogy kollégáink erőfeszítései, az összehangolt csapatmunka és együtt gondolkodás partnereinkkel helyes iránynak bizonyult. Elkötelezettségünk ékes bizonyítéka, hogy nemcsak az építész tervezőPlatinium Group csapata, hanem cégünk, az RE project development Kft. magyarországi központja is a REsidence 2 Irodaházba költözött.

 

 

 

 

2. Interjú Kohári Gáborral, a DeloitteZrt. igazgatóhelyettesével, a szakmai zsűri tagjával

-Milyen főbb jellemzők emelik ki a Residence Irodaházakat, amiért az itt dolgozó cégek és munkatársaik elégedettek?

- Az Év Irodaháza Közönségdíj győztese a közönségszavazást, a bérlők elégedettségi felmérést és az "irodaház kommandó" bejárást is nagyon jó eredménnyel zárta. Az irodaház központi elhelyezkedésű és a modern homlokzati kialakítása elegáns külsőt kölcsönöz. Környezettudatosan üzemeltetett és az épületen belül elérhető szolgáltatások terén is jól teljesített az ingatlan. A bérlői elégedettségi felmérésben nem csak a tömegközlekedéssel való jó megközelíthetőségben, de a parkolási adottságok terén is igen magas pontszámot ért el az irodaház.

Jelöléskor a legtöbb közönségszavazatot ez az irodaház kapta. A közel húsz, külső cég által a bérlőknek telefonon feltett, üzemeltetés minőségére is kiterjedő kérdésekre adott válaszokból is úgy láttuk, hogy a bérlők elégedetten használják az épületet. Az összes pontszám ismeretében véleményünk szerint a közönségdíj megfelelő helyre került.

- Mely paramétereket lehetne említeni az irodaházzal kapcsolatban, amely egyedivé teszi az épületegyüttest?

- Az általunk "irodaház kommandó"-nak nevezett helyszíni szemlén szinte az összes kategóriában jó szerepelt az épület. Leginkább az épület építészeti kialakítását emelném ki. Mind az épület homlokzati kialakítása, mind a különböző belső terek funkcionális és esztétikai kialakítása jól sikerült. Számomra leginkább a különleges bérlőterület kialakítások okán vált igazán egyedivé az épület.

 


+++

"Az Év Irodaháza közönségdíj" kategóriájában a pályázatok elbírálásánál a szakmai zsűri az alábbi szempontokat az alábbi arányokkal vette figyelembe:

közönségszavazás: 20 %
irodakommandó-bejárás és szubjektív értékelés: 40 %
bérlői elégedettségi kérdőív: 40 %

 


Hozzászólások